İran'da rejim değişir mi?

İran'daki gösterilerin şiddetlenmesi durumunda ülkenin geleceği nasıl şekil alır? Rejimin değişme ihtimali var mı? Kısaca İran'da neler oluyor? Murat Bardakçı yazdı.

İran'da rejim değişir mi?
İran'da rejim değişir mi?
İran'da devam eden hükümet karşıtı gösteriler devam ediyor. Son gelen bilgilere ülke genelindeki olaylarda şu ana kadar en az 23 kişinin hayatını kaybetti.

İran'da yaşananlar Habertürk yazarlarından Murat Bardakçı'nın da gündemine geldi. 'İran'da ne mi olur? Hiçbir şey!' başlıklı bir yazı kaleme alan Bardakçı, İslâm Devrimi'nin ilk zamanlarında Tahran'da bulunduğunu hatırlatarak 'Birkaç günden buyana olup bitenler o günlerde meydana gelen ve Şah rejiminin ortadan kalkması ile neticelenen başkaldırının yanında değil “ayaklanma”, geniş çaplı birer gösteri bile sayılmaz.' ifadesini kullandı.

Gezi olaylarında “Türkiye'de iktidar gitti-gidiyor” şeklindeki yayınları hatırlatan Bardakçı, 'Bizimle ilgili olarak yapılan tahminler nasıl boş çıktı ise, İran'da da aynısı olacak, yani tahminler tutmayacaktır; zira Tahran'daki rejimi beğenin yahut beğenmeyin, destekleyin veya karşı çıkın, sistem bütün sıkıntılara rağmen oturmuştur ve gösterileri bastırabilecek güçtedir.' diye ekledi.
 
Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız