'Genç Gazeteciler Yetişiyor' Projesi

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) tarafından hazırlanan "Genç Gazeteciler Yetişiyor" projesi kapsamında kursiyer başvuruları başladı.

BİGACEM'den yapılan açıklamada, Kalkınma Bakanlığına sundukları projenin kabul edilmesinin ardından kursiyer başvurularının alınmaya başladığı belirtildi.

Açıklamada, kursa katılmak isteyenlerin 1-8 Ocak tarihleri arasında belirlenen noktalarda başvuru yapabileceği ifade edildi.

Açıklamaya göre, BİGACEM Başkanı Özcan Çiriş, projenin geniş kapsamlı olduğunu, proje kapsamında açılacak gençlik merkezinde gazetecilik mesleğiyle ilgili 240 gence kurs verileceğini belirtti.

Bitlis'te gazetecilik mesleğinin geliştirilmesi ve genç nesillere aktarılması konusunda hiçbir faaliyet gerçekleştirilmediğini kaydeden Çiriş, şunları kaydetti:

"Bu sebeple 'Genç Gazeteciler Yetişiyor' projemizi hazırlayarak SODES'e sunduk. Projemizin Kalkınma Bakanlığınca kabul edilmesi bizi ziyadesiyle sevindirmiştir. Bu projemizle hem il genelindeki meslektaşlarımızın kendilerini bu alanda geliştirmesi sağlanacak hem de gençlere gazetecilik ve grafikerlik mesleği sevdirilecek. Gençlerin bu mesleğe teşviki sağlanacaktır. Oluşturulacak gençlik evinde bu konuyla ilgili kurslar verilerek gençlerin mesleki becerileri de geliştirilecektir."

Ayrıca projenin 18-29 yaş grubundaki 240 genciyi kapsadığı belirtildi.

Kaynak: AA