GEKA'dan '2018 Yılı Proje Teklif Çağrısı' Toplantısı

Aydın’da Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2018 yılı proje teklif çağrısına ilişkin mali destek programları hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Bir otelde yapılan toplantıda konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, GEKA'nın 2018 yılı proje teklif çağrısını 28 Aralık 2017 tarihinde ilan ettiğini hatırlattı.

Kültür turizminin geliştirilmesi ve kooperatiflerin güçlendirilmesiyle ilgili programlar yürüteceklerini anlatan Köşger, 20 milyonluk bir desteğin kültür turizmine aktarıldığını söyledi.

Aydın ve Muğla’da mevsimsel turizmin güçlü olduğuna dikkati çeken Köşger, bunun tüm yıla yayılması için antik kentlerin erişilebilmesi, aydınlatılması, spesifik bazı kazıların yapılabilmesi, yollarının düzeltilmesi ve birtakım eksiklerinin giderilmesini hedeflediklerini ifade etti.

GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan da küçük ölçekli altyapı projelerine yönelik kültür turizminin geliştirilmesi ile kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik kooperatif ve birliklerin güçlendirilmesi, mali destek programlarından oluşan proje teklif çağrısında toplam 30 milyon liralık bir kaynağın uygun bulunan başvuru sahiplerine kullandırılmasını planladıklarını dile getirdi.

Toplantıya, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken ve GEKA Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Kaynak: AA