FETÖ'nün Söke Öğretmen Yapılanması Davası

Aydın'da 2'si tutuklu 26 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Aydın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Söke ilçesindeki öğretmenler yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında 2'si tutuklu 26 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesince Aydın Gençlik Merkezi Fethi Sekin Duruşma Salonu'nda görülen davanın duruşmasına, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Sakarya'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla tanıklık yapan E.S, tutuksuz sanık Volkan Şenaslan ile 1989 yılında üniversite okurken tanıştığını söyledi.

O yıldan itibaren arkadaşlıklarının devam ettiğini belirten E.S, "İkimizde Marmara Üniversitesi tarih bölümü mezunuyuz. Volkan ile 1 yıl aynı evde kaldık. Üniversiteden sonrada sık sık görüştük. Volkan'ın FETÖ ile hiçbir alakası olduğunu düşünmüyorum. Olsa sık sık görüştüğümüz için mutlaka anlardım." dedi.

Tanık N.Ç. ise 3'ü dışında diğer tüm sanıkları tanıdığını dile getirdi. Tutuklu sanık İsmail Soyak'ın hiçbir şekilde örgütün içinde yer almadığını savunan N.Ç, "İsmail Soyak cemaate her zaman karşı olan biridir. Kesinlikle FETÖ ile bir ilgisi yoktur." diye konuştu.

Tanıkların dinlenmesinin ardından sanık avukatları söz aldı.

Tutuklu sanık Selahattin Er'in avukatı, tanık beyanlarında müvekkilinin örgütün içinde olmadığının anlaşıldığını savundu. Avukat, "Bank Asyadaki para hareketinin ise en son 2012 yılında olduğu gözüküyor. Dosyadaki tek delil dijital materyallerin tamamlanmamasıdır. Eksikliklerin giderilmesini, müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Soyak'ın avukatı da müvekkili hakkında herhangi bir ByLock kaydı ya da içeriğinin bulunmadığını belirtti. Avukat, Soyak'ın tahliyesini talep etti.

Duruşma savcısı da "Tanıklar hakkındaki dijital materyallerin ivedi şekilde tamamlanıp gönderilmesini, sanıklar hakkındaki adli kontrol hükümlerinin kaldırılması talebini reddini, sanıkların tutuklu bulundukları süre göz önüne alınarak, ByLock kayıtlarının bulunmayışı, Bank Asyada şüpheli işlemlerinin olmamasından dolayı tahliye edilmeleri" yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme heyeti, tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulundurularak İsmail Soyak ve Selahattin Er'in tahliyesine karar verdi.

Kaynak: AA