Fatsa'da Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odasınca (FATSO) KOSGEB, TKDK ve İŞKUR temsilcilerinin katılımı ile bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İlçedeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, FATSO Başkanı Tayfun Karataş, İŞKUR Ordu Müdürü İsa Kaymak, Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar ile iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

FATSO Başkanı Karataş, yaptığı açılış konuşmasında, devlet tarafından işletmelere sağlanan desteklerin ekonomik anlamda önemli olduğunu söyledi.

KOSGEB, TKDK ve İŞKUR temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının önemli olduğunu aktaran Karataş, şöyle konuştu:

"Amacımız siz değerli üyelerimizin devlet tarafından sağlanan hibelerden maksimum oranda faydalanmasını sağlamak. Hibe demek yeni iş yerleri ve istihdam demek. Burada anlatılacak destekleme bilgilerinin başta bölgemize ve sonrasında ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah 2018 yılını en güzel şekilde geçirmeyi umut ediyorum."

AK Parti Ordu Milletvekili Taşçı ise bölge ve ülke ekonomisinin gelişmesi adına var güçleriyle çalıştıklarını anlattı.

Bölgenin geçim kaynağı olan fındıktaki sorunları aşmak için sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden destek beklediklerini vurgulayan Taşçı, "Bölgemiz ekonomisinin gelişmesi adına hep birlikte mücadele ediyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bizler, bize atfedilen sorumluluğun bilincinde olmalıyız. Bir olursak, beraber olursak tüm sorunları aşarız." dedi.

Taşçı, Fatsa Çevre Yolunun Projesi'nin, 2018 yılının sonuna kadar hazırlanmış olacağını belirterek, "Fatsa OSB'mizin ikinci etabında sona gelebilirsek istihdam anlamında bölgedeki işsizlikte ciddi düşüşler olacaktır. Fındık konusunda bu yıl sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden daha çok destek bekliyoruz. Bu yıl ki rekolte ve fındığın sorunlarıyla alakalı ayrıntılı bir rapor hazırlanırsa bunu bakanımıza sunabilirim ve bir şeyler yapabiliriz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA