'Emniyette Olun Yaşam Çizginizi Koruyun'

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce, "Emniyette Olun Yaşam Çizginizi Koruyun" sloganıyla karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçmek için vatandaşlar bilgilendirilecek.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, her yıl soba, kombi ve şofben kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle birçok kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Özellikle soba dumanına bağlı karbonmonoksit zehirlenmelerinin, toplu ölümlere yol açtığı vurgulanan açıklamada, halkın bu konuda bilinçlendirilmesinin önemli olduğu bildirildi.

Bu kapsamda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli çalışmak için gerekli planlamaların yapıldığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Karbonmonoksit zehirlenme olayları ile ilgili olarak 'Emniyette Olun Yaşam Çizginizi Koruyun' sloganı ile iki çeşit afiş hazırlanarak, vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandıkları kamu kurum kuruluşları, hastaneler, kıraathaneler, muhtarlıklar, kömür depoları, otobüs durakları, belediyeler, sağlık merkezlerine asılarak vatandaşlarımızın bilinçlenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca müdürlüklerimiz ve amirliklerimize afişler gönderilerek personellerimiz tarafından vatandaşlarımızın görebileceği yerlere astırılması sağlanarak vatandaşlarımızın bilgilendirilmeleri sağlanmıştır. Bu çalışmalar çerçevesinde 4 Ocak 2018 günü Canik Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde bulunan Şehit Ayşe Aykaç Hanım Konağında eğitim gören kursiyerlere yönelik Sağlık İl Müdürlüğü uzman personeli ile birlikte toplantı yapılarak vatandaşlarımızın bilgilendirilmeleri sağlanacaktır."

Kaynak: AA