Ege'de Kütüphane 24 Saat Açık

Ege Üniversitesinde vize sınavları döneminde başlayan merkez kütüphanenin 24 saat açık kalması uygulaması, final döneminde de devam ediyor. Gece boyunca ders çalışan öğrencilere verilen çorba ikramına final döneminde börek ve çay da eklendi.

Ege'de Kütüphane 24 Saat Açık
Uygulamanın ilk örneklerinden birinin hayata geçirildiği Ege Üniversitesinin ardından diğer üniversiteler de kütüphanelerini 24 saat hizmete açarak öğrencilere ikramlarda bulunmaya başlarken, 24 saat açık kütüphaneyi gece yarısı ziyaret eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin, kütüphanenin 24 saat açık kalması talebinden gurur duyduğunu ifade eden Rektör Budak, “Öğrencilerimizin bu talebini yerine getirdik ve kütüphenemizi vize ve final dönemlerinde 24 saat hizmete açtık. Öğrencilerimiz ülkemizin geleceğini kurtarırcasına usanmadan, yorulmadan çalışıyorlar. İkramlarımız için teşekkür ediyorlar. Anne, baba, hocaları ve devletimizi yücelten bu tablo karşısında onlar için ne yapsak azdır. Bu gayretlerinden dolayı asıl ben onlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.



“Motivasyonumuz arttı”

Ege Üniversiteli öğrenciler de uygulamadan dolayı Rektör Budak’a teşekkür etti. Kütüphanede sunulan ikramların öğrencileri evlerinde gibi hissettirdiğini söyleyen İletişim Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Kubilay Yılmaz, “İkramlar ve rektörümüzün gece yarısı gelip bizlere çorba dağıtması bizlerin motivasyonunu arttırdı. Rektörümüze çok kolay ulaşabiliyoruz. Ailemizden uzakta olan bizler açısından bu durum da bir motivasyon kaynağı” dedi.

Ziraat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Burak Erduran ise “Önceden kütüphanemiz erken kapanıyordu ve bizler evlerimizde veya yurtlarda ders çalışmaya devam ediyorduk. Ancak buralarda dikkatimiz dağılabiliyordu. Kütüphane bizim çalışmamız için çok uygun bir ortama sahip. Sınav zamanı gece ders çalışıp gündüz uyuyarak zaman yönetimimizi de daha iyi yapabiliyoruz. Bu uygulamayı bizlere sunduğu için rektörümüze çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA