Cüneyt Özdemir'in Gülen röportajındaki darbeci ayrıntısı

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in, Fetullah Gülen aleyhine tanık olması 8 yıl önce FETÖ lideriyle yaptığı röportajdaki 'darbeci' esprisini akıllara getirdi.

Cüneyt Özdemir'in Gülen röportajındaki darbeci ayrıntısı
Cüneyt Özdemir'in Gülen röportajındaki darbeci ayrıntısı
Gazeteci Cüneyt Özdemir'in FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in örgüt üyelerine eylem talimatı verdiği dizilerden bir tanesi olan Tek Türkiye dizisine nasıl müdahalede bulunduğuna ilişkin tanıklık yaptığı ortaya çıkmıştı. 8 yıl önce röportaj için Gülen'le görüştüğünü aktaran Özdemir, yanında bulunan bir gazetecinin diziyle ilgili şikayetine bizzat Gülen'in ‘Diziyi yakından takip ediyorum. Bizzat müdahale edeceğim' dediğini aktardı.

Özdemir'in FETÖ aleyhine tanık olması Gülen ile yaptığı röportajdaki 'darbeci' esprisini akıllara getirdi. 8 yıl önce bir grup gazeteci ile birlikte Pensilvanya'ya giden Cüneyt Özdemir o anları şöyle anlatıyor: 

'DARBECİYDİNİZ YANİ'

'Havadan sudan konuşarak sohbete başlıyoruz. Gülen bir ara askerliğini 1963'de darbe girişiminden yargılanan Talat Aydemir'in emrinde yaptığını söyleyince Serdar Turgut “darbeciydiniz yani..” diye patlatıyor espriyi. Hep beraber gülüyoruz.'

Özdemir'in röportajdaki Tek Türkiye diziyle ilgili anlattıkları ise şu şekilde:
 
Bir ara konu STV'de yayınlanan Tek Türkiye dizisine geliyor. Hatırlayacaksınız bu dizi Stv'nin Kurtlar Vadisine alternatif olarak çektiği bir dizi. Gülen'in daha önce İsrail ile Türkiye arasında çeşitli diplomatik krizlere neden olan bu dizinin sıkı bir takipçisi olduğunu anlattıklarından anlıyoruz. Hatta dizinin içindeki kimi radikal bölümlerinin bizzat değiştirilmesini istediğini de söylüyor. Kurtlar Vadisinin başarısını ise takdir ediyor.

“Tek Türkiye dizisinde geçen kürtçe konuşmalar sayesinde tek tük kürtçe de öğrendik” diyor gülümseyerek.

Cüneyt Özdemir'in Gülen röportajındaki darbeci ayrıntısıCüneyt Özdemir FETÖ aleyhine tanık oldu