Burhaniye'de Kaymakam Öner, Yurt Dışına Gidecek Usta Ve Çırakları Kabul Etti

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim gören ve Erasmus projesi kapsamında yurt dışına gidecek olan, 16 öğrenci ile onlara eşlik edecek 3 öğretmeni kabul etti. Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Gürhan Kuştutan öncülüğündeki ekibi makamında kabul eden Kaymakam Öner, bu imkanın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Burhaniye'de Kaymakam Öner, Yurt Dışına Gidecek Usta Ve Çırakları Kabul Etti
Mesleki Eğitim merkezi Müdürü Gürhan Kuştutan, yürütücüsü oldukları toplamda 3 Erasmus + proje ile 16 öğrenci ve 3 personelin yurt dışında staj ve eğitim imkânına kavuştuğunu söyledi.

Yurt dışına gidecek personeli tanıtan Müdür Kuştutan, ”Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’a müdür yardımcımız İlhan Çalhan’ı geçtiğimiz ay eğitime gönderdik. Eğitimimizin konusu yenilenebilir enerji idi. 7 Ocak 2018 cumartesi günü 9 öğrencimiz Elektrik-Elektronik Teknolojisi dalında öğretmenimiz Zafer Kiraz refakatinde Avusturya/Viyana’ya; aynı tarihte 7 öğrencimiz de yine Elektrik-Elektronik Teknolojisi Öğretmenimiz Sait Erdem refakatinde Protekiz/Braga’ya gidecekler. Ülkemizde ve Dünya’ da popüler olan ve yakın zamanda çevremizde de göreceğimiz güneş enerjisi ve ilaveten rüzgâr enerjisi konularında yurt dışında eğitim alacaklar. Elektrik-Elektronik Teknolojisi ile Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanı öğrencilerinden oluşan guruplarımız 14 gün süreyle adı geçen ülkelerde bu alanlarda öncü firma ve okullardan hem teorik hem de pratik eğitimler alacaklar ve 20 Ocak 2018’ de dönecekler. Bu yıl özellikle yenilenebilir enerji konusuna odaklandık. Geçtiğimiz yıllarda, özellikle Rüzgar Enerjisi Santrallerinde (RES) çalışan personele yönelik Yüksek Gerilim Sistemleri meslek dalında eğitimler ve kalfalık-ustalık belgeleri verdik Şimdi bu eğitimleri yurt dışı ayağı ile çeşitlendirmek istedik" dedi.

Yurt dışına gidecek usta ve çıraklarla öğretmenleri kutlayan Kaymakam Hüseyin Öner ise, “Yurt dışına gitmek çok önemli. Siz bunu hak etmişsiniz. Oralarda edindiğiniz deneyimleri hayata geçireceksiniz. Bu imkanı çok iyi değerlendirin. Sizlere hayırlı yolculuklar diliyorum” şeklinde konuştu.

Ziyarete İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Ayaz’da katıldı.

Kaynak: İHA