Bilecik Belediye Meclisi Yılın İlk Toplantısını Yaptı

Bilecik Belediye Meclisi 2018 yılının ilk toplantısında 3 gündem maddesi görüşüldü.

Bilecik Belediye Meclisi Yılın İlk Toplantısını Yaptı
Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın başkanlığında yapılan toplantıda günün ilk gündem maddesi olan, Bilecik Belediye Meclisinin 2018 yılındaki toplantı günü ve tatil yapacağı ay belirlenirken, meclis toplantısının her ayın ilk Salı günü saat 17.30’da yapılması ve Ağustos ayında tatil yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Günün ikinci gündem maddesi olan Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Görüşülen gündem maddesi hakkında açıklama yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti’den 3, MHP ve CHP’den 1 üye olmak üzere toplamda 5 üyenin seçileceğini ifade etti.

Bunun üzerine AK Parti’den Şükrü Selöz, Şadan Turhan ve Nihat Can önerilirken, CHP’den Ayhan Arslan, MHP’den ise Hamdi Salt önerildi. Yapılan gizli oylama sonucunda Şükrü Selöz 18, Şadan Turhan 18, Nihat Can 21, Hamdi Salt 18 ve Ayhan Arslan 17 oy alarak Denetim Komisyonu üyeliğine seçildi.

Yapılan Denetim Komisyonu üye seçiminin ardından günün 3’üncü gündem maddesi olan, Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 24. maddesi gereğince Belediyemizce 2018 yılında kullanılacak geçici iş pozisyonlarının belirlenmesi konusu görüşüldü. Konu ile ilgili olarak Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay’ın meclise bilgi verdi. Ay, geçici işçi pozisyonunda çalıştırılmak üzere 79 kişilik bir kadroyu teklif ettiklerini belirtti.

Ay’ın bilgi vermesinin ardından oy birliği ile geçici iş pozisyonu kabul edildi.

Günün 4’üncü maddesi olarak imar konuları görüşüldü.

Meclise ayrıca ek gündem maddesi olarak, zabıta ve itfaiye personelinin fazla çalışma ücretlerinin belirlenmesi konusu görüşüldü. Bu gündem maddesi hakkında açıklama yapan Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, fazla mesai ücretinin 2017 yılında 290 TL olduğunu bu sene ise bu rakamı 312 TL olarak önerdiklerini belirtti.

Başkan Yardımcısı Tetik’in bilgi vermesinin ardından zabıta ve itfaiye memurlarına aylık fazla mesai ücretinin 312 TL olarak belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi.

Görüşülen gündem maddelerinin ardından Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, gündemi kapattı.
Kaynak: İHA