Bağyolu'nda Dere Temizlik Çalışması Başladı

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesine bağlı Bağyolu Mahallesi’nde dere temizlik çalışmasına başladı. Ayrıca MASKİ, Kula ilçesine bağlı Gökçeören Mahallesi’nde 9 milyon TL yatırım bedeli ile başladığı 55 kilometrelik altyapı yenileme çalışmasında sona yaklaştı.

Bağyolu'nda Dere Temizlik Çalışması Başladı
MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde başlattığı dere temizlik çalışmaların kapsamında yoğun mesai harcıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Yunusemre ilçesine bağlı Bağyolu Mahallesi’nden geçen derede temizlik çalışmalarını başlattı. Derede bir kilometre temizlik yapılacak. Gediz Sulama Birliği’nden gelen talep üzerine başlatılan dere temizlik çalışması tamamlandığında çevredeki verimli arazilerin su baskınları yüzünden zarar görmesi engellenecek. MASKİ Genel Müdürlüğü, belde durumundan mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin de altyapılarını yeniliyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Kula’nın Gökçeören Mahallesi’nde içme suyu ve kanalizasyon hattı yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. 154 Mahalle Projesi kapsamında mahallede 27 kilometre kanalizasyon, 28 kilometre de içme suyu hattı günümüz standartlarına uygun hale geliyor. MASKİ Genel Müdürlüğü, Gökçeören Mahallesi’nde bakım onarımını yapacağı 3 içme suyu deposunun ilkinde çalışmalarını tamamlarken sıfırdan inşa edeceği depo için hazırlıklarını sürdürüyor.

Öte yandan MASKİ Genel Müdürlüğü, 17 ilçe merkezi ve mahallelerinde sağlıklı altyapılar inşa etmeye devam ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğü Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı, Selendi ilçe merkezinde yer alan Ekrem Çimen, Şehit Yaşar Öz, Şehit Savcı Ethem Ekim, Park, Atatürk, Yavuz Sultan Selim, Tevfik Uğur caddelerinde başlattığı 7 buçuk kilometrelik yağmur suyu, 14 buçuk kilometrelik kanalizasyon ve 6 buçuk kilometrelik içme suyu hattı çalışmalarında sona yaklaştı. MASKİ, 4 buçuk milyon TL yatırım ile ilçe merkezine toplamda 28 buçuk kilometrelik altyapı ağı inşa edecek.
Kaynak: İHA