AK Parti İzmir Milletvekili Kaya Açıklaması

'İzmir'de trafik Çin işkencesine dönüştü. Hemşehrilerimiz kentin dört bir yanında sabah akşam ayrı kabus yaşıyor. 10 kilometre yol 2 saat sürüyor'

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir'de trafiğin Çin işkencesine dönüştüğünü bildirdi.

Milletvekili Kaya, yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin plansızlık ve vizyonsuzluğunun trafiği olumsuz etkilediğini kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 14 yıldır görevde olduğuna dikkat çeken Kaya, hala İzmir'in ulaşım master planının bulunmadığını, kentin koca bir labirente dönüştüğünü, İzmirlilerin Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan labirentten çıkmak için her gün saatlerce mücadele verdiğini ifade etti.

"Kocaoğlu İzmirlilerin sabrını test ediyor." ifadesini kullanan Kaya, şöyle devam etti:

"İzmir'de trafik Çin işkencesine dönüştü. Hemşehrilerimiz kentin dört bir yanında sabah akşam ayrı kabus yaşıyor. 10 kilometre yol 2 saat sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin trafik düzenindeki son değişiklikleri nedeniyle kent içi trafik durma noktasına geldi. Büyükşehir yetkililerinin açıklamaları şaka gibi. Bu kadar plansızlık, programsızlık ve vurdumduymazlık olmaz. İzmirli hemşehrilerimiz bu eziyeti hak etmiyor. Aynı anda hem Yeşildere'de İZSU çalışması başlatıp hem de Konak'ta tramvay hattı döşemeye çalışmak plansızlık değildir de nedir? İzmir'i yeni yıla trafik kabusuyla başlatıp kenti yaşanmaz hale getiren CHP'li Sayın Kocaoğlu'nun bu sıralar gündemi çok farklı. Kendi partisinin il kongresiyle, il başkanının kim olup kim olmayacağı ile ilgilenmekten asli görevlerini yapamaz hale gelmiştir."

Kaya, AK Parti hükümetleri döneminde İzmir'de Kuzey Çevre Yolu'nun bitirilerek trafiğe açıldığını, İZBAN'ın kuzeyde Aliağa güneyde ise Selçuk'a kadar hizmet verir hale getirildiğini, Konak Tüneli'nin kente kazandırıldığını belirterek, kent içi trafiği düzenlemenin merkezi hükümetin değil yerel yönetimin görevi olduğunu, asli görevleri olmadığı halde İzmir'in trafikle ilgili sorunlarını çözme adına bugüne kadar birçok projeyi tamamladıklarını kaydetti.

Kaya, tüm engellemelere rağmen Körfez Geçiş Projesi'ni de kente kazandıracaklarını vurguladı.
Kaynak: AA