Adıyaman'daki FETÖ/PDY Davasında Karar

3 sanık 13 yıl 6 ay ila 11 yıl 3 ay aralarında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Adıyaman'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açılan davada yargılanan 5 sanıktan 3'üne hapis cezası verildi.

Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edilen ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan 3'ü tutuklu 5 sanık ile avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklardan Ahmet Kandırmaz, duruşmaya Osmaniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Son sözü sorulan tutuklu sanık Murat İno, "Ben kesinlikle Bylock kullanmadım. Çok ciddi bir yanlışlık var. Maddi imkansızlıklar nedeniyle bu yapıyla bağlantım olmuştur. Dini duygularım kapsamında bir durum söz konusudur. Örgütün 15 Temmuz gibi darbe girişimine bulunacağını bilemezdim." dedi.

Tanıkların ifadelerinin yalan olduğunu ileri süren İno, şöyle konuştu:

"Üniversite eğitimim bittikten sonra cemaat dershanesinde çalıştım. Cemaatin kimi programlarına katıldım. Türkçe olimpiyatlarına katıldım. Eşim de zaman zaman cemaatin sohbetlerine gidiyordu. Bahsettiğim yıllar, 2013-2014 yıllarıdır. Eşim bu yıllarda sohbetlere gidip geldikten sonra şu anki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a beddua edildiğini söylemişti. Ben de eşime sohbete gitmeyeceğini söyledim. Ben cemaate inandım. Gelinen şu aşamada bu yapının bir terör örgütü olduğunu, vatan ve milletime zararlı olduğunu gördüm. Dini duygularımın ve işsizliğimin cezasını şu an çekiyorum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum."

Mahkeme heyeti daha sonra tutuklu sanık Abdulkadir Kandırmaz'a son sözünü sordu. Kandırmaz, "Ben bu yapıyı cemaat olarak algıladım. Bağlantım olduğu için pişmanım. 2009'dan sonra kesinlikle herhangi bir irtibatım söz konusu değildir. Ciddi sağlık sorunu yaşıyorum. Herhangi bir terör örgütü ile bağlantım yoktur. Böyle bir şeyi kaldıramam ve suçlamayı kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan tutuklu sanıklardan Abdulkadir Yıldırım ve Ahmet Kandırmaz'a 13 yıl 6 ay, Murat İno'ya 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına, tutuksuz sanıklardan Hayati Bozkurt'un duruşmasının ertelenmesine ve Kamil Keklik'nin ise beraatine karar verdi.

Kaynak: AA