36 Sivil Toplum Kuruluşunun Temsilcileri Buluştu

Semerkand Vakfı Gaziantep Şube binasında düzenlenen organizasyon ile Gaziantep Gönüllü Kuruluşları üyesi 36 STK’nın temsilcileri bir araya geldi.

36 Sivil Toplum Kuruluşunun Temsilcileri Buluştu
Düzenlenen buluşmada Semerkand Vakfı’nın Gaziantep ve dünyadaki faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler verildi.

Kuruluş üyelerini bilgilendiren Semerkand Vakfı Gaziantep İl Başkanı Cuma Çekici Gönülkur üyesi 36 sivil toplum kuruluşunu ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, vakfın 55 ülkede yardıma uzanan el olmaya devam ettiğini kaydetti.

Çekici, “Türkiye ve dünyadaki muhtaçlara ulaşmaya çalışıyoruz. Dertlerine bir nevi ortak olmaya çalışıyoruz. Nerede bir mazlum varsa, dernek olarak hemen yardımına yetişiyoruz. Dün olduğu gibi bugünde sizlerin desteğiyle, 55 ülkede ve Türkiye genelinde yardıma uzanan el olmaya ve gönüller kurmaya devam ediyoruz” dedi.

"Öğrencilerimize dini ve manevi eğitim veriyoruz"

Vakıf ve derneklerinin icraatları hakkında bilgi veren Çekici, “Yurt içi ve yurt dışı çok büyük Kuran kurslarımız var. Bu kurslarımız Halihazırda Fransa, Almanya, Amerika ve bir çok ülkede hizmet veriyor. Halidi maruf kurumlarımız, geleneksel usullere göre talebelerimize eğitim vermektedir. Geçtiğimiz yıl bu kurumlarımızdan 99 öğrencimiz icazetname olarak bu halkaya dahil oldular. Bu yılda 55 öğrencimize icazetname takdim edilecektir. Ayrıca, her yıl izci kamplarımız düzenleniyor. Onlarca kampta binlerce izci evlatlarımız kampta eğitim görüyor. Bunun yanında, yaz kurslarımız var, 2 binden fazla noktada 70 bine yakın öğrencimiz eğitim almaktadır. 200’e yakın gençlik kulübünde 4 bine yakın öğrencimiz bulunmaktadır. Bütün öğrencilerimize manevi değerlerimizi aktarıyoruz, kişisel ve sosyal değerimizde katkıda bulunuyoruz. Kuranı kerim ilmihal dersleri sohbet programları ve sabah namazı buluşmaları yapmaktayız. Ayrıca Türkiye’de 25 ikbal kursunda bin 600’den fazla kız öğrencimize eğitimlerimizi veriyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA