Yozgat'ta Gazeteciler Kızak Kayarak Stres Attı

Yozgat’ta görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları, karın keyfini kızak kayarak çıkardı. İş stresinin yoğunluğunu biran olsun üzerlerinden atan basın mensupları karın keyfini doyasıya yaşadı.

Yozgat'ta Gazeteciler Kızak Kayarak Stres Attı
Yozgat’ta basın mensupları, Türkiye’nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlığı Milli Parkı’nda bir araya geldi. Ellerinde kızaklar ve naylonlarla çocukluk günlerine dönen gazeteciler, yaşadıkları yoğun iş hayatından biraz da olsa uzaklaşmak ve stres atabilmek için parkta kızak ve naylon poşetlerle kayarak karın keyfini doyasıya çıkarttılar.

Günün stresini atmak için Çamlık Mili Parkı’na kızak kaymaya geldiklerini belirten Oğuz Bahçeli,"Gazeteciler olarak Çamlığa kızak kaymak için geldik. Çamlıkta kızak kaymak için çok güzel yerler yok. Kendi imkanlarımızla kaydık bugün. Arkadaşlarımızla eğlenceli bir etkinlik gerçekleştirdik. Belediyemizin de Çamlığa kayak pisti oluşturmasıyla birçok etkinliğin yapılabileceğine inanıyoruz" dedi.

Yozgat Çamlığı Milli Parkı’nda çocukluğunu yaşadığını söyleyen Mehmet Erol ise, "Basın mensubu arkadaşlarımızla Çamlığa geldik, çocukluğumuzu yaşadık. Ama bakıyoruz geçmişe, Çamlıkta ayak kızağı ile bu işi daha profesyonel yapan insanların fotoğrafını görüyoruz ama maalesef bu günlerde yok. Kayseri Erciyes’ten bizim neyimiz eksik. Neden pist yapılma çabası içerisine girilmiyor. Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi’nin en kısa sürede Yozgat halkına yakışacak bir şekilde kayak merkezini çamlığa istiyoruz. Güzel bir tesis olursa Çamlık sadece Yozgatlılara değil, İç Anadolu Bölgesi’nin tamamına hitap edebilir" şeklinde konuştu.

Yozgat’a en kısa zamanda bir kayak pisti yapılması gerektiğini söyleyen Kadir Can Ünal da,"Yozgat Çamlığı Milli Parkı Türkiye’nin ilk milli parkı olduğu gibi ilk kayak merkezlerinden de bir tanesiydi. Geleceğe yenilmiş ve kayak parkımız kalkmış. Biz de gazeteciler olarak farkındalık oluşturalım istedik. Gazeteci arkadaşlarımızla gelip çamlıkta kızaklarımızla kaydık. Gönül isterdi ki burada kayak merkezi olsun. Biz bugün eğledik isteriz ki diğer vatandaşlarda gönüllerince eğlensin ve Çamlık kayak turizmine açılsın" diye konuştu.

Kaynak: İHA