Yıldırım'a Çok Fonksiyonlu Pazar Yerleri

Yıldırım Belediyesi’nin Piremir Mahallesi’ne kazandıracağı kapalı pazar yeri vatandaşların hayatını kolaylaştıracak.

Yıldırım'a Çok Fonksiyonlu Pazar Yerleri
Yıldırım Belediyesi, vatandaşların temel ihtiyaçlarına cevap verecek spor tesisi, aile hekimliği, park ve yeşil alanların yanı sıra kapalı modern pazar yerlerini de ilçeye kazandırıyor. Uygulama projeleri tamamlanan ve 10 bin 516 metrekare inşaat alanında yapılacak Piremir Kapalı Pazar Yeri’nde 339 pazar tezgahı ve 150 araçlık otopark alanı yer alacak. Kapalı pazar alanı olarak hizmet verecek çok amaçlı kullanıma sahip modern tesis, pazar kurulmadığı günlerde ise otopark olarak kullanılacak. Mahalle sakinlerine hizmet verecek modern tesiste ayrıca ticaret alanları satış birimleri, zabıta güvenlik noktası, teknik birimler, abdesthane ve mescit bulunacak.

Kentsel dönüşüm hamlesinde fiziki yapıların yanında sosyal alanlarda da yapılacak değişimlerin vatandaşların refah seviyesinde artış sağlayacağını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sosyal dönüşümü en az fizikî dönüşüm kadar önemli görüyoruz. Türkiye’nin en önemli kentsel dönüşüm hamlesini yürütürken bunu yalnızca konutları yenileyerek yaparsak insanlarımız sadece yeni evlerde yaşama imkânı bulur. Biz dönüşümü yaparken parklarla, spor alanlarıyla, yeşil alanlarla, sağlık alanlarıyla, okullarla, ticarî alanlarla ve modern pazar yerleri gibi sosyal yapılarla fizikî dönüşümü desteklediğimiz zaman şehrimizin değeri artacak” dedi.

Edebali, “Kapalı modern pazar yerlerini şehrimizin birçok noktasında oluşturuyoruz. Hem pazar alanı hem otopark hem de çok amaçlı olarak kullanılacak Piremir Kapalı Pazar Yeri özgün mimarisi ve çok amaçlı yapısı ile vatandaşlarımıza hizmet verecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA