Sudan Ve Türkiye Arasında Sinema İş Birliği

Yunus Emre Enstitüsü Hartum Kültür Müdürü Bahçi: 'Türkiye’nin sinema tecrübesini Sudan’a taşımak istiyoruz'.

Sudan Kültür Bakanlığı ve Hartum Yunus Emre Enstitüsü (YEE) arasında gerçekleşen görüşmelerde, iki ülkenin sinema alanında iş birliği yapması kararı alındı.

Sudan Kültür ve Sanatı Koruma Ulusal Konseyi Genel Sekreteri ve Kültür Bakan Yardımcısı Muvaffak Abdurrahman Muhammed Yusuf, YEE'nin Hartum Türk Kültür Merkezi'ni ziyaret etti.

Yusuf ile YEE Hartum Kültür Merkezi Müdürü Feyzullah Bahçi'nin görüşmesinde, Türkiye ve Sudan’ın sinema sektöründe iş birliği yapması kararı alındı.

Bununla ilgili resmi anlaşmanın ise yakında imzalanması bekleniyor.

- "Türkiye’nin tecrübesini Sudan’a taşımak istiyoruz"

Bahçi, Sudan Kültür Bakanlığı yetkilileriyle yapılan görüşmenin detaylarını AA muhabirine anlattı.

Bahçi, "Türkiye’nin sinema alanındaki tecrübesini Sudan’a taşımak istiyoruz. Sudan Kültür Bakan Yardımcısıyla verimli bir toplantı gerçekleştirdik. İlk önceliğimiz şüphesiz Türk sinema tecrübesinin Sudan'a taşınması. Ülkemizdeki sinema alanındaki deneyimlerimizi aktarmamız gerekiyor. YEE de Sudan'da sinema sektöründe faaliyet gösterenlere gereken yardımları yapacaktır." dedi.

Bu yılki faaliyet takviminin hazır olduğuna işaret eden Bahçi, "Yıl boyunca çeşitli uygulamalı destek atölye çalışmalarımız olacak. Bu yıl için eylem planımızı hazır hale getirdik. Yapacağımız bazı projelerde Kültür Bakanlığı ile iş birliğine gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA