Sanat Kareleri Fotoğraf Yarışması Başvuruları Başladı

Rönesans Gayrimenkul Yatırım bünyesindeki alışveriş merkezleri ile Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Fotopya iş birliği ile gerçekleştirilen fotoğraf yarışmalarının 6.’sı olan “Sanat Kareleri” için son katılım tarihi 20 Nisan olarak belirlendi.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım bünyesindeki Optimum, Piazza, Kozzy, Hilltown AVM ile Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Fotopya işbirliği ile bu yıl 6.’sının gerçekleştirileceği fotoğraf yarışmasına son katılım tarihi için geri sayım başladı.

Küçük büyük, fotoğraf sanatına gönül veren herkesin katılabileceği yarışma için son katılım tarihi 20 Nisan 2018 olarak belirlendi. Her yıl farklı bir konsept ile fotoğraf tutkunlarını bir araya getiren yarışma, 6. yılında tüm katılımcılarını “sanat kareleri” temasını objektife yansıtmaya davet ediyor.

“Sanat kareleri” konulu yarışmada dereceye giren fotoğraflar; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki alışveriş merkezlerinde sergilenecek.

Sanatın toplumsal yaraları sararak, sevgi, barış ve umut dolu bir dünya için mücadele eden iyileştirici ve dışavurum gücünün önemine dikkat çekmeyi amaçlayan Sanat Kareleri Fotoğraf Yarışması; “18 yaş üstü”, “Lise 9-12. sınıf öğrencileri” ve “Ortaokul 5-8. sınıf öğrencileri” olarak belirlenen kategorilerdeki fotoğraf severlerin katılımıyla gerçekleşecek.

2013 yılında hayata geçirilen proje, bugüne kadar “Gülümseten Kareler”, “Dostluk Kareleri”, “Çocuk Hakları”, “Hayvan Hakları”, “Sevgi Kareleri” temaları ile fotoğraf severleri buluşturdu. Ulusal yarışma statüsü ile hayata geçirilen fotoğraf yarışmalarına 5 yıl içinde 15 bini aşan yetişkin ve 100’ü aşkın okuldan 10 bin genç katılım sağladı. 2018 yılında ise “Sanat Kareleri” teması ile yola çıkan ve 20 Nisan’a kadar katılımın devam edeceği yarışmanın sonunda farklı kategorilerdeki tam 69 eser sahibi, toplamda 22 bin 650 TL’lik ödülün sahibi olacaklar ve birbirinden değerli hediye çekleri ile ödüllendirilecekler.
Kaynak: İHA