Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle Gürcistan'daki Üniversiteler Arasında İş Birliği

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Gürcistan Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi, Ivane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi ve Batum Şota Rustavelli Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) ile Gürcistan Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi, Ivane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi ve Batum Şota Rustavelli Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Gürcistan Büyük Millet Meclisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İlia Nakashidze ve çeşitli üniversitelerin daveti üzerine Gürcistan'a giden Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadrettin Pençe ve beraberindeki heyet, Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi Hastanesi ile simülasyon merkezini ve Şota Rustavelli Üniversitesi Onkoloji Kliğini ziyaret ederek, Tiflis ve Batum'daki sağlık altyapısına ilişkin incelemelerde bulundu.

Ziyarette, Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Gürcistan Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi, Ivane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi ve Batum Şota Rustavelli Üniversitesi arasında birçok alanda iş birliği protokolü yapıldı.

Yapılan protokoller çerçevesinde, Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından Gürcistan'da Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu açılması, kısa ve uzun süreli öğrenci ve akademisyen değişim programları, öğretim elamanları ve araştırmacılar ile öğrencilerin değişimi konusunda mutabakat sağlandı.

SBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadrettin Pençe, ziyaretten ve imzalanan protokollerden çok memnun olduğunu belirterek, üniversite olarak Gürcistan ile ilişkilere büyük önem verdiklerini, sağlık eğitimi alanında Kafkasya ile Orta Asya'ya açılmayı önemsediklerini ve bu tür eğitim anlaşmalarının toplumlar arasındaki dostluğu pekiştireceğini kaydetti.

Gürcistan ziyaretinde Pençe'ye, SBÜ Avrasya Sağlık ve Sosyal Araştırmalar Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aynur Feyzioğlu ve Avrasya Sağlık ve Sosyal AUM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Derya Büyükkayhan eşlik etti.

Kaynak: AA