Mengen'de 'Şükür Mevlidi' Okundu

Bolu'nun Mengen İlçesinde, 1944 yılında meydana gelen Bolu depreminin ardından başlatılan ve her yıl tekrarlanan şükür mevlidi 75. defa okutuldu.

İlçeye bağlı Çubuk köyünde yaşayan vatandaşların, 1944 depreminde köylerinde hiç hasar olmaması, mal ve can kaybının yaşanmaması üzerine başlattığı şükür mevlidi okuma etkinliği bu yıl 75. defa gerçekleştirildi.

Köy camisinde okutulan mevlidin ardından mevlide gelen yaklaşık bin kişiye, hasta ve yaşlılara şifa vermesi amacıyla hayır yemeği ikram edildi.

Köy sakinlerinden Mahir Afacan (81), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1944 depremi olduğunda henüz 6 yaşında olduğunu belirterek, "Depremde köyümüzde hiç kayıp yoktu. Samanlıklarda ve kulübelerde yattık. Çevredeki köylere ve ilçeye birkaç gün sonra ulaşabildik. Yıkılan binalar vardı. Yemek ve gıda sıkıntıları da vardı." dedi.

Mustafa Ertürk (86) ise deprem meydana geldiğinde 11 yaşında olduğunu ifade ederek, "Çevre köylerde yıkılan binalar ve yaşamını yitiren çok insan vardı. Aynı yıl bizim büyüklerimiz depremden hemen sonra şükür mevlidi okuttular ve o yıldan bu yana geleneğimiz devam ediyor." diye konuştu.

Kaynak: AA