Marmaris'te Hayvanların Zehirlendiği İddiası

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bazı hayvanseverler ilçedeki kedi ve köpeklerin zehirlendiğini iddia ederek Kaymakam Celalettin Yüksel'den yardım istedi.

Marmaris'te Hayvanların Zehirlendiği İddiası
İçmeler Mahallesi'nde son bir ayda çok sayıda kedi ve köpeğin sokağa zehir bırakılarak zehirlendiği gerekçesiyle hayvan sahipleri ve hayvanseverlerden oluşan bir grup Kaymakam Yüksel'i makamında ziyaret ederek yardım talebinde bulundu.

Vatandaşlar, hayvan ölümleriyle ilgili faillerin bulunmasını istedi.

Yüksel, hayvanların ölümleri ile ilgili gerekli tespitlerin yapılması için gerekenin yapılacağını ve hatta özel birim oluşturacağını söyledi.

Hayvanların ölümleriyle ilişiği bulunan varsa tespitinin önemli olduğunu belirten Yüksel, "Bu nasıl bir vicdansızlıktır. Ne gibi bir sorunu var ki böyle şeylere tenezzül ediyorlar? Bizler görevimizi her şartta yapmakla yükümlüyüz. Bu konuyla ilgili özel görevlendirmeler yapacağız. Bunun önünü alacağız. Sorumluluk alanına giren müdürlüklerimiz üzerine düşeni yapacaktır." diye konuştu.

Grup sözcüsü ve İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Semin Biter de bölgede son bir ay içinde çok etkili bir zehirle hayvanlarımızın zehirlediğini savundu.

Savcılığımıza suç duyurusunda bulunduklarını anlatan Biter, "Hayvan zehirleyenlere uyarıda bulunmak için el ilanı yapıp ev ev dağıtılması için Marmaris Belediyesine gittik. İnsanlar bunun suç olduğunu cezası olduğunu bilsinler. Bir aydan beridir hayvanlarımız acımasızca zehirleniyor. Bu zehirler toprağa suya da karışıyor. Bu zehir çok etkili, hayvanlar bir yalama ile ölüyor." diye konuştu.

Biter, zehirlemelerle ilgili bir şüpheli bulunması ve ceza alması durumunda caydırıcı olacağını gelecekteki olayların da önüne geçilebileceğine dikkati çekti.

Kaynak: AA