Kırsala Modern Köy Konakları Yapılıyor

Karesi Belediyesi, kırsal mahallelerde yaptığı ’köy konakları’ ile unutulmaya yüz tutmuş ’köy odası’ geleneğini yaşatmaya devam ediyor. Bu kapsamda yapılan ve yenilenen köy konakları hizmete açılıyor.

Kırsala Modern Köy Konakları Yapılıyor
Karesi Belediyesi, kırsal mahallelerin ’köy odası’ geleneğini inşa ettiği modern köy konakları ile gelecek kuşaklara aktarıyor. 22 mahalleye; her türlü sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği köy konağı kazandıran Belediye, 3 mahalleye de köy konağı yapmak için kolları sıvadı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Kırsal mahallelerimizde yaptığımız köy konaklarıyla mahalle kültürünün kaybolmaması, dostluk, komşuluk ve dayanışma ilişkilerinin devam edebilmesini amaçlıyoruz" dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana merkez ve kırsal mahalleler arasındaki hizmet eşitliğini sağlamak için çaba harcadıklarını dile getiren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, inşa edilen köy konaklarının mahallenin cenaze, hayır, toplantı gibi sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına da cevap vereceğini ifade etti.

Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel belediyeciliği de önemsediklerini dile getiren Başkan Yılmaz, "Köy konakları projelerimiz de bunlardan bir tanesi. Yola çıkarken ilçe merkezindeki mahallelerimizde ne varsa ilçe merkezine en uzak mesafedeki mahallelerimizde de o olacak dedik, bu hedef doğrultusunda yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Yeşilova, Naipli, Karabeyler, Yeni İskender, Çanacık, Yağcılar, Kırmızılar, Ovacık, Toybelen ve Bakacak mahalleleri olmak üzere 10 mahalleye yeni köy konağı yapan Karesi Belediyesi; Ziyaretli, Aktarma, Halkapınar, Kalaycılar, Karakol, Tatlıpınar, Büyükpınar, Yenköy, Köteyli, Fethiye, Yeroluk, Yaylacık mahallelerinde ise kullanılamaz ve atıl durumda bulunan yapıların restorasyonunu yapıp köy konağı olarak mahalle sakinlerinin hizmetine sundu. Belediye ayrıca Turplu, Hisaralan ve Çaypınar Mahallesi’nde de önümüzdeki süreçte yeni köy konağı yapılacak.
Kaynak: İHA