Karne Hediyesi Tatilin Tadını Çıkarıyorlar

Antalya Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü proje kapsamında okullarında birinci olan 768 öğrenci, bin 536 yakınıyla beş yıldızlı otellerde tatillerini sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesinin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği "Okul Birincilerine Tatil İyi Gelecek" projesi çerçevesinde, 2017-2018 öğretim yılının birinci döneminde ortaokul ve lise birincisi 768 öğrenciye, aileleriyle beş yıldız otellerde tatil imkanı tanındı.

Antalya merkez ve ilçelerindeki okul birincileri, her yıl milyonlarca turistin ağırlandığı Belek Turizm Merkezindeki otellerde tatil yapmanın tadını çıkarıyor.

Aileleriyle üç günlük tatile çıkan öğrenciler, otellerin sosyal etkinliklerine katılıyor, havuzda yüzüyor, salonlarda spor yapıyor.

Varsak Ortaokulu Öğrencisi Serap Eylül Cevher, yaşıtlarıyla tatil yapmanın güzel olduğunu söyledi.

Bu gibi hediyeler kendisi gibi başarılı öğrencilerin motivasyonunu arttırığını ifade eden Cevher, "Şunu anladım ki bu yaştaki başarımla ailemle 5 yıldızlı tatil hediyesi kazanabiliyorum. Bugün bunu başarabiliyorsam ileride daha iyi yerlere gelebilirim diye düşünmemi sağladı buprogram. İnternetten araştırdım acaba kaç ilde böyle projeler var diye.

Sadece Antalya Büyükşehir Belediyesinin böyle bir projesi olduğunu gördüm. Antalya'da yaşadığım içinkendimi çok şanslı hissettim." diye konuştu.

Cevher’in babası Orhan Cevher de başarıyı ödüllendirmenin arkadan gelen insankitlelerini harekete geçirmek için önemli teşvik olduğunu dikkati çekti.

Projeyi "Halk içinçalışıyorum" diyen bir belediye başkanının yapmasının çok güzel olduğunu vurgulayan Cevher, "Ömrümde hiç AK Parti'ye oy vermedim. Hep kendimizi sosyal demokrat olarak gördük.Atatürkçülük çizgisini bozmamaya gayret ettim. Lakin Menderes Türel’in yaptığı icraatlarıgörünce benden fazla Atatürkçü, halkçı ve milliyetçi olduğunu görüyorum. Kendisine çokteşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Manavgat'ın Taşağıl Mahallesinde yaşayan, Sağırin Ortaokulu birincisi Mehmet Özden da tatil

hediyesini kazandığında çok mutlu olduğunu söyledi.

Özden, "Böyle bir tatil hediyesi olduğunu biliyordum. Bu da beni biraz daha motive etti. Öğrenir öğrenmez, kardeşimle paylaştım. O da çok sevindi. Valizimizi hazırladık, otelimize geldik. Aileme tatil hediyelerim inşallah devam edecek." diye konuştu.

Kaynak: AA