İTO Başkanı Demirtaş'tan Mobilyacılar Odasına Destek Sözü

Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimlerle güven tazeleyen İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) Başkanı Hasan Özkoparan ve ekibini kutlayan İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, mobilyacılara destek sözü verdi. İzmir mobilya üreticisinin Türkiye standartlarının çok üzerinde olduğunu vurgulayan İTO Başkanı Demirtaş, tüm odalar ile birlikte mobilyacıları uluslararası piyasalara taşıyacaklarını söyledi.

İTO Başkanı Demirtaş'tan Mobilyacılar Odasına Destek Sözü
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO Mobilya Meslek Komite Başkanı Erdal Durmuş, Komite Üyesi Musa Uygul, Meclis Üyesi Süleyman Avinca ve bazı sektör temsilcileriyle birlikte İzmir Mobilyacılar Odası’nı ziyaret etti. İTO Başkanı Demirtaş, son Genel Kurulda aldığı büyük destek ile yeniden İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Hasan Özkoparan ve ekibini makamında kutladı ve sektör için birlikte çalışmaktan mutlu olacağını söyledi.



"Esnafımıza destek sektörümüze destektir"

İzmir’in ticari parlamentosunun Başkanı ve Meslek Komitesi üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, sektörün birlikteliğinden doğacak sinerjinin bölge ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Başkan Özkoparan, “Esnafımız, tüccarımız, sanayicimiz ve ihracatçımızla aynı gemideyiz. Talebimiz üzerine Mobilya İhtisas Sanayi Siteleri yapılması için Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım bir çalışma başlattı. Biz kendimiz de yeni yerler bulduk. Sektörümüze kuracağımız birimlerle büyük katkılar sağlayacak olan oda hizmet binamızın yapılması için var gücümüzle çalışıyoruz. Sektörümüze nitelikli eleman kazandırmak için gençlerimize yönelik eğitim çalışmalarımızı devam ettirmek istiyoruz. Sanayi sitesi ve oda hizmet binası yapımı ile eğitim çalışmalarımıza Ticaret Odamızın katkı koymasını sizden talep ediyoruz”dedi.



Üyelere katkı

Kentsel dönüşüm kapsamında mobilya üreticilerinin yararına Buca ve Karabağlar ilçelerinde dünyanın en güzel mobilya AVM’lerinin olacağı projeyi ilgili bakanlığa sunduklarını vurgulayan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, bazı konut alanları nedeniyle oluşan pürüzlerin giderilmeye çalışıldığını söyledi.

Demirtaş, “İzmir Mobilya üreticisi Türkiye standartlarının üzerindeki tasarım ve üretimleriyle uluslararası piyasalarda olmayı hak ediyor. Bu nedenle üyelerimizin uluslararası fuarlara katılımları ve ziyaretlerini destekliyoruz. Üyelerimizin ülkemizde sadece İzmir Mobilya Fuarı MODEKO katılımlarını metrekare bazında destekliyoruz. MODEKO Fuarı’na gelecek olan alım heyetlerinin konaklama ve ulaşım bedellerini ödüyoruz. Bu İzmir Ticaret Odası üyelerine olduğu kadar fuara katılan Mobilyacılar odamızın da üyelerine katkı sağlıyor. Küçük esnafımız büyüdüğünde bizim odamıza kayıt yaptırıyor. Küçük esnafımızın büyümesi için İzmir Mobilyacılar Odamız ile her türlü çalışmaya varız. Küçük esnafımıza katkı sağlayacak birimleri bünyesinde toplayacak Oda hizmet binası yapımına elbette katkı koyarız. Ekonomi Üniversitemiz de eğitim çalışmalarınıza katkı yapacaktır. Yurtdışı fuar gezileri iki odanın işbirliği ile devam etsin. Mobilya AVM’leri, yeni sanayi siteleri ve önereceğiniz konularda birlikte çalışmaya, elimizi taşın altına koymaya her zaman hazırız” şeklinde konuştu.

İZMOD’un bin 650 üyesini heyecanlandıran oda hizmet binası konusunda İzmir Ticaret Odası Mobilya Meslek Komitesi katkı sağlama kararı aldı. Kendilerinin de esnaflıktan gelme olduğunu vurgulayan İTO Meclis Üyesi Süleyman Avinca oda hizmet binasının bir katını şahsi kaynakları ile yapacaklarını açıkladı.

Avinca, “Ben, Komite Başkanımız Erdal Durmuş, Komite Üyemiz Musa Uygul, İsmail Küçükkesim, Ali Tezel, Haluk Dağ ve Erdem Hünü başta olmak üzere hepimiz esnaf odamızın bir katını biz yaptıracağız. Gelecek seçim için değil gelecek nesillerimiz için bu katkıyı vereceğiz. Aynı gemi içindeyiz” dedi.

Kaynak: İHA