İnsani Değerler Platformu'ndan İdlib'e Yardım Tırı

Çorum İnsani Değerler Platformu tarafından toplanan 1 tır dolusu un, İdlib’e ulaştırılmak üzere yola çıktı.

İnsani Değerler Platformu'ndan İdlib'e Yardım Tırı
İnsani Değerler Platformu tarafından, Suriye’deki mazlumlara yönelik yardımlar devam ediyor.

İnsani Değerler Platformu Sözcüsü Zeki Kanbur, geçtiğimiz yıl Çorum’dan Suriye’ye 49 tır yardım gönderildiğini belirterek, bu yılın ilk yardım tırının bugün yola çıktığını söyledi.



Yapılan yardımların Allah katında sadaka olarak kabul edilmesi için temennide bulunan Kanbur, “Az sadaka çok belayı defeder düşüncesiyle orada şimdi terör örgütlerine karşı mücadele veren güvenlik güçlerimizi Allah muhafaza ederek, muzaffer kılacaktır. Oradaki mazlumların hayır duasını alacağız. Onların duası hem ülkemizin, hem İslam aleminin, hem ümmetin ve oradaki güvenlik güçlerimizin sigortası olacaktır. Yardımlarımız sadece bununla sınırlı kalmayacak, kış ayı olduğu için battaniye ve diğer yardımlarımız da olacak” dedi.

Kızılay Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat, ekiplerinin bölgeye giderek incelemelerde bulunduğunu belirterek, “Ekmek sıkıntısı yaşandığı bize söylendi. Bu gönderdiğimiz unlar ekmek işleme tesislerine giderek oradaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Yardımlarımız devam edecek. Çorum halkının destek vereceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Halep için hazırlanan yardım tırı dualarla yola çıktı. Yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere, Suriye sınırındaki Kızılay yardım koordinasyon merkezine teslim edileceği bildirildi.

Kaynak: İHA