Hakkari'de Gösteri Ve Yürüyüş Alanları Belirlendi

Hakkari'de gösteri ve yürüyüş alanları tespit edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca gösteri yürüyüşü güzergahı ve miting alanları ile dağılma güzergahlarının belirlediği bildirildi.

Gösteri yürüyüşleri için Hakkari Devlet Hastanesi önünün toplanma yeri olarak belirlendiği, Hastane Kavşağından Katramaz Köprüsü istikameti (Sağlık Caddesi), Katramaz Köprüsü istikametinden Merzan Spor Sahasına kadar olan (Merzan Caddesi) yaklaşık bir kilometrelik yolun ise ise yürüyüş güzergahı olarak tespit edildiği belirtilen açıklamada, Katramaz Köprüsü, Sanayi Yolu istikameti ile Katramaz Köprüsü Hastane Kavşağını takiben Gençlik Caddesi ve Çölemerik Caddesi istikametleri ile bu istikametlerin ara ve tali sokaklarının da dağılma yerleri olacağı ifade edildi.

Acıklamada, Yeni Mahalle'deki Derviş Eren Caddesi'nde, Gupsi mevkisi olarak bilinen, merkezden Otluca köyü istikametine giden yolun sol tarafında bulunan Seyitoğlu Beton Şantiyesinin yaklaşık 25 metre altında bulunan boş ve düz alanın miting alanı olarak belirlendiği kaydedildi.

İlgili kanuna göre düzenlenecek toplantılarda, şehir merkezinde Belediye Başkanlığının uygun göreceği yer ile ilan panolarının, afiş ve pankart asılacak yerler olduğunun aktarıldığı açıklamada, ayrıca şu kararlara yer verildi:

"Propaganda ve çağrı alet ve araçlarında, halkı suç işlemeye özendiren veya kışkırtan yazı veya resim bulunması yasaktır. Toplantının veya gösteri yürüyüşünün yapılacağı tarihten bir önceki günden toplantının veya gösteri yürüyüşünün başlayacağı saate kadar, güneşin doğuşundan batışına kadarki zaman içerisinde olmak kaydıyla, ses yükselten veya ileten araçlar ile çağrı yapılabilir. Bu süre dışında çağrı için bahsi geçen araçlar kullanılamaz. Toplantı, yürüyüş ve bu amaçla toplanmalara güneş doğmadan başlanamaz. Açık yerlerdeki toplantılar ile yürüyüşler güneş batmadan önce dağılacak şekilde, kapalı yerlerdeki toplantılar saat 24.00'e kadar yapılabilir. Toplantının yapıldığı yer, toplantı süresince umuma açık yer sayılır."

Kaynak: AA