GAÜN Öğretim Görevlisi Aliyev'den Anlamlı Sergi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Muhammed Aliyev tarafından hazırlanan “Evrenin Çiçekleri” adlı kişisel sergi açıldı.

GAÜN Öğretim Görevlisi Aliyev'den Anlamlı Sergi
GAÜN Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezindeki serginin açılışında konuşan GAÜN Genel Sekreter Yardımcısı Nuh Okumuş, GAÜN Öğretim Görevlisi Muhammed Aliyev’in daha önce birçok çalışmasına şahit olduğunu belirtirken, “Hocamızın, çiçekler üzerinden kadınlarımıza, annelerimize, eşlerimize ne kadar değerli olduklarını gösteren eserlerden oluşan bir sergi açtı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Güzel Sanatlar Fakültemiz burada birçok çalışmalara ev sahipliği yaptı. Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezi bu anlamda üniversitemizin sosyal yönü” dedi.

“Şiddet olmasın, kadınlar ölmesin“

GAÜN Öğretim Görevlisi Aliyev ise konuşmasında, Evrenin Çiçekleri Sergisi’nin medyada yer alan haberlerden etkilenerek yola çıktığı bir proje olduğunu belirterek, “Bazen çok üzücü haberleri izliyoruz. Özellikle, şehitlerimizle ilgili, kadın cinayeti, şiddetle ilgili haberler beni çok üzdü. Buna bir tepki olarak ‘Evrenin Çiçekleri’ sergisini açtım. Bu sergiyi bütün bayanlara, annelerimize, kızlarımıza armağan ediyorum. Şiddet olmasın, kadınlar ölmesin diye onları çiçeklere benzettim ve buradan yola çıkarak 40’a yakın çalışma yaptım. Bir buçuk yıllık emeğim. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GAÜN Öğretim Görevlisi Muhammed Aliyev’in “Evrenin Çiçekleri” adlı sergisi, 26 Ocak - 09 Şubat tarihlerinde GAÜN Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezi’nde gezilebilecek.
Kaynak: İHA