FETÖ Sanığı Eski ÖSYM Başkanı Demir'in Yargılandığı Dava

Askeri lise sınavları soruşturması kapsamında haklarında dava açılan Demir ile biri firari 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan, aralarında eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in de bulunduğu biri firari 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, askeri lise sınavlarına ilişkin soruşturma çerçevesinde yargılanan tutuksuz sanıklar Ali Demir, Ömer P, Hüseyin A. ve Engin Y. ile avukatları hazır bulundu.

"Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığının teşkilat ve görevleri hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından yargılanan sanıklardan Demir, mahkemeye yazılı savunma sundu.

Diğer sanıklar da ifadelerinde üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını istedi.

Mahkeme heyeti, firari sanık Eşref C'nin yakalanması için ilgili birimlere müzekkere yazılması ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 10 Mayıs'a erteledi.

Kayseri'de FETÖ/PDY'ye ilişkin davada, aralarında iş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak, Hamdi Kınaş, Halit Gazezoğlu ve eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ile örgütün sözde "il imamı" Sıtkı Baş'ın da bulunduğu 68 sanığın yargılandığı davada, Demir'in de aralarında olduğu bazı sanıkların dosyaları ayrılmıştı.

- FETÖ sanıklarına hapis cezası

Aynı mahkemede ayrı dosyalardan yangılanan eski polis tutuklu sanıklar Muzaffer Güner, eski öğretmen Şuayip Karataş, tutuksuz sanıklar Tarık Türkoğlu, eski polis Mahmut Yazır ve iş adamı İsmail Tuna ile avukatları hazır bulundu. Eski polis Metin Çiftçi de tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden duruşmaya katıldı.

Sanıklardan Çiftçi, Güner, Türkoğlu ve Karataş, üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini ve beraatlarını talep etti.

Diğer sanıklar Yazır ve Tuna da etkin pişmanlık hükümleri kapsamında bildiklerini anlattıklarını belirterek, beraatlarını istedi.

Mahkeme heyeti, Karataş'a 10 yıl, Çiftçi'ye 9 yıl, Güner ve Türkoğlu'na 7 yıl 6'şar ay, Yazır'a 4 yıl 2 ay, Tuna'ya 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Karataş, Çiftçi ve Güner'in tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, Tuna'nın ise cezasının hükmünün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.
Kaynak: AA