Vezirköprü Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Seçimi

Vezirköprü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı'na yeniden Şakir Demirkan getirildi.

Atatürk İş Merkezi konferans salonunda düzenlenen genel kurulda, mali genel kurul ve seçim bir arada yapıldı.

Mevcut başkan Demirkan'ın tek aday olarak katıldığı ve açık oylama ile yapılan seçimde, Demirkan yeniden başkanlığa seçildi.

Yönetim kurulu üyeliklerine ise Ercan Coşkun, Rıdvan Görel, Önder Erdem ve Ümit Çörüş getirildi.

Demirkan, burada yaptığı konuşmada, 2017 yılında verdikleri kredilerden dolayı hiçbir üyenin yasal takibe düşmediğini, üyeler hakkında hiçbir yasal işlem yapılmadan dönemin kapatıldığını söyledi.

Kooperatif üyelerinin üniversitede okuyan çocuklarına yılda 65 bin liraya kadar verilen bursun 75 bin liraya çıkarıldığını belirten Demirkan, 1 yıl süreyle yapılan hayat sigortasının da 2 yıl olarak güncellenmesinin büyük fayda sağladığını anlattı.

Hayat sigortasının özellikle yüksek tutarlı krediler için önem taşıdığına işaret eden Demirkan, "2017 yılında vefat eden üyelerimiz, yaptırdıkları hayat sigortası sayesinde ailelerine borç bırakmadı. Ortaklarımızın alacakları sigortadan karşılandı." dedi.

Yönetim kurulu yıllık çalışma ve denetim kurulu raporu ile bilanço ve gelir gider raporlarının okunup müzakere edilerek oylandığı genel kurulda, bir sonraki genel kurulun 2021'de gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Genel kurula Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ile çevre ilçelerin kooperatif başkanları, esnaf oda başkanları ve kooperatif üyeleri katıldı.

Kaynak: AA