'Tunceli İçin Yeni Süreç Başlayacak'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu: 'Tunceli'de, 15 yıldır yaklaşık 5,3 milyar liralık yatırım gerçekleştirilmiş, sadece bu yıl 2 milyar liranın üzerinde yatırım söz konusu. İnşallah bu yatırımlarımızın da devreye girmesiyle Tunceli için yeni bir süreç başlayacak' '(Tunceli'de iki atölye oluşturulması) Atölyelerimizin güçlendirilmesi ve en sonunda 2 bin 500 kişiye kadar istihdam rakamına ulaşması hedefindeyiz'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Tunceli'de, 15 yıldır yaklaşık 5,3 milyar liralık yatırım gerçekleştirilmiş, sadece bu yıl 2 milyar liranın üzerinde yatırım söz konusu. İnşallah bu yatırımlarımızın da devreye girmesiyle Tunceli için yeni bir süreç başlayacak." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Tunceli'ye gelen Bakan Sarıeroğlu, valiliği ziyaret ederek Şeref Defteri'ni imzaladı.

Bakan Sarıeroğlu, Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel ile makamında bir süre görüştü.

Ziyaretin ardından valilikte gazetecilere açıklamada bulunan Sarıeroğlu, Tunceli'ye ilk kez gelmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kendisinin de Elazığlı bir Zaza kızı olduğunu ifade eden Sarıeroğlu, şöyle konuştu:

"Sayın Valimizin birlik ve beraberlik içerisinde yaptığı çalışmalar bizi de heyecanlandırdı. İnşallah bundan sonra da Tunceli'nin daha fazla kalkınması, kentte daha fazla istihdam sağlanması için elimizden gelen çabayı ve desteği tüm Tunceli halkımıza vereceğiz. Tunceli'de, 15 yıldır yaklaşık 5,3 milyar liralık yatırım gerçekleştirilmiş, sadece bu yıl 2 milyar liranın üzerinde yatırım söz konusu. İnşallah bu yatırımlarımızın da devreye girmesiyle Tunceli için yeni bir süreç başlayacak."

Sarıeroğlu, öncelikli gündem maddelerinin işsizlikle mücadele olduğunu anımsatarak, istihdamın artışına çok önem verdiklerini belirtti.

Tunceli'de Türkiye'ye örnek olacak iki atölyenin oluşturulduğunu anlatan Sarıeroğlu, "Atölyelerimizin güçlendirilmesi ve en sonunda 2 bin 500 kişiye kadar bir istihdam rakamına ulaşması hedefindeyiz. Desteğimiz bu gün olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir." diye konuştu.

Kaynak: AA