Seydikemer'de Zeytin Dalı Harekatına Katılan Askere Destek Yürüyüşü

Muğla’nın Seydikemer İlçesinde Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatına katılan askerler için mehter takımı eşliğinde Türk bayraklarıyla destek yürüyüşü düzenledi.

Seydikemer'de Zeytin Dalı Harekatına Katılan Askere Destek Yürüyüşü
Seydikemer Kaymakamlığı, belediye ve muhtarlar derneği öncülüğünde Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin’deki terör örgütü PYD/PKK hedeflerine yönelik harekatına destek yürüyüşü düzenledi.

Yürüyüşe, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, AK Parti İlçe Başkanı Salih Gümüş, CHP İlçe Başkanı Nalan Büyükçoban, MHP İlçe Başkanı Yusuf Bağırcı, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Elmalı Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde ve ellerinde Türk Bayrakları ile İnönü Caddesi’nde “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “En büyük asker bizim asker”,“Türkiye Türktür, Türk kalacak”," Şehitler Ölmez vatan bölünmez" sloganları atan ve tekbir getiren kalabalık Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’na kadar yürüdü.

Meydanda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden etkinlik, Kur’an-ı Kerim okunmasından sonra lokma dağıtımıyla sona erdi.

Etkinliğin ardından açıklama yapan, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, ilçeden 7’den 77’ye herkesin Mehmetçik için tek vücut olduğunu, Afrin’deki harekata katılan Mehmetçiğe ve orduya manevi de olsa dua etmek, destek olmak için bir araya geldiklerini söyledi.



İstendiği taktirde kendilerinin de seve seve askere gidebileceklerini söyleyen Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ise, "Suriye’de ve Afrin’de bulunan Mehmetçiğimize destek vermek amacıyla burada toplandık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok büyük bir devlettir, Üç beş çapulcuya toprak verecek zihniyet yok bizde. Gerekirse bizi askere çağırdıkları taktirde tekrar seve seve, koşa koşa canı gönülden askere gitmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kolay kazanılmadığını söyleyen Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri Başkanı İsmail Uzunoğlu da, "Bu devleti ve toprakları oluşturmak adına 15 yaşındaki çocuklarımız askere gitti ve savaşlarda zafer kazandı. Bu toprakların her bir karışında şehit kanı vardır. Türk halkı ile kimse uğraşmaya kalkmasın" şeklinde konuştu.

Kadını ve erkeği ile, genci yaşlısı fark etmeksizin askere gitmek için hazır bulunduklarını söyleyen Seydikemer’li vatandaşlar ise, "Herkesin Türk ordusu için yapabileceği bir şey vardır. Savaşamıyorsak mühimmat taşırız. Onlara yardımcı oluruz" ifadelerini kullandılar.
Kaynak: İHA