MS Hastalığına Yakalanan Gazzeli Abdullatif Yardım Bekliyor

Ankara Üniversitesi'nin Gıda Mühendisliği bölümü mezunu Filistinli Abdullatif: 'İşime yerleştikten sonra henüz tedavisini bulamadığım ve esiri olduğum MS hastalığına yakalandım. Aldığım ilaçlar sadece acılarımı dindiriyor, hastalığın daha fazla ilerlemesini engelliyor' 'Sağlık durumum, doğumu yaklaşan eşim ve çocuklarımın temel ihtiyaçlarını karşılamama mani oluyor. Eşim de titizlikle takip edilmesi gereken omurilik iltihabından muzdarip' 'İyi düzeyde Türkçe biliyorum, çevirmenlik yapabilirim ancak Gazze'de bu alanda iş imkanı yok'

MUHAMMED MACİD - Çocukluktan itibaren kurduğu "Türkiye'de okuma" hayalini gerçekleştiren ancak bir süre sonra Multiple Skleroz (Çoklu Sertleşim) hastalığına yakalanan Gazzeli Muhammed Abdullatif, doğumu yaklaşan hamile eşi ve çocuklarıyla onurlu bir hayat sürmek için yardım bekliyor.

AA'ya konuşan Filistinli Abdullatif, Türkiye'de okuma hayalinin gerçek olduğunu, Ankara Üniversitesi'nin Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) yedi emirlikten biri olan Dubai'deki bir fabrikada işe başladığını anlattı.

"İşime yerleştikten sonra henüz tedavisini bulamadığım ve esiri olduğum MS hastalığına yakalandım. Aldığım ilaçlar sadece acılarımı dindiriyor, hastalığın daha fazla ilerlemesini engelliyor." diyen Abdullatif, Avrupa ve ABD'de üretilen, hastalığın tedavisinde etkili gelişmiş ilaçları almaya gücünün olmadığını belirtti.

Abdullatif ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğini ifade ederek, "Sağlık durumum, doğumu yaklaşan eşim ve çocuklarımın temel ihtiyaçlarını karşılamama mani oluyor. Eşim de titizlikle takip edilmesi gereken omurilik iltihabından muzdarip." dedi.

Geçimini üç ayda bir Gazze'deki Sosyal İşler Bakanlığından aldığı 700 şikel (200 dolar) yardımla idame ettirmeye çalıştığını anlatan Abdullatif, "İyi düzeyde Türkçe biliyorum, çevirmenlik yapabilirim ancak Gazze'de bu alanda iş imkanı yok." ifadesini kullandı.

Abdullatif şöyle devam etti:

"Hastalığım beni kontrolü altına aldı. Tedavisi yok. Yaşım ilerledikçe vücudumda yayılıyor. Başlangıçta parmak uçlarımda karıncalanma oluyordu şimdi ise tüm vücudumda. İşim yok. Ben de diğer insanlar gibi onurlu yaşamak istiyorum. Eşimin ve çocuklarımın temel ihtiyaçlarını karşılayamadığım için çok sıkıntı yaşıyorum."

Kaynak: AA