MHP'ye Katılım Töreni

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan: 'Afrin Türk milletinin oksijen kaynağıdır. Afrin biterse, Afrin yok olursa oksijenimiz biter, yaşama hakkımızı kaybederiz' 'Afrin'de şehit verirken muhalefet partilerinin ve bir kısım aydının milletimizi inciten tutumunu protesto ediyoruz. Afrin'i, sınırlarımızı ihmal ederseniz, İstanbul'u da Ankara'yı da koruyamazsınız. Bugün Türk milleti Afrin'de verilen mücadelenin yanında yer almalıdır'

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, "Afrin Türk milletinin oksijen kaynağıdır. Afrin biterse, Afrin yok olursa oksijenimiz biter, yaşama hakkımızı kaybederiz. Orada askerimiz şehit olurken, askerimizi suçlayan aydın geçinenlere bakmayınız, holdinglere bakmayınız, medyanın sahtekarlarına bakmayınız. Siz, biz el ele dolaştığımızda, birbirimizi ikna ettiğimizde burada yüreğini koyan hanımlarımızla bağımsız, onurlu, bütün dünyaya meydan okuyan Türkiye'yi inşa edebiliriz." dedi.

Adan, partisinin Bayrampaşa İlçe Başkanlığı tarafından ilçede bir otelde düzenlenen partiye katılım töreninde yaptığı konuşmada, kadının Türk medeniyetinin simgesi olduğunu dile getirdi.

Kadının namus, şeref olduğunu ifade eden Adan, "Türk milleti vatana 'baba vatan' dememiş, vatana 'ana vatan' demiş. Anayı, yani kadını bu kadar kutsal bir yere taşıyan büyük bir milletin çocuğu olduğumuz için, evladı olduğumuz için ne kadar gurur duysak azdır. İnancımıza baktığımız zaman kadın da çok değerlidir. Kadının, annelerin ayaklarının altını öpmek, ona saygı duymak, hepimize cennetin kapısının açılacağı büyük bir anlam yüklemiştir. Vatanına 'anavatan' diyen, inancında kadının, ananın ayaklarının altını cennetle müjdeleyen bir büyük milletiz biz. Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadını değil, dünyada kadın ikinci plandayken 1934'te 5 Aralık tarihinde seçme ve seçilme hakkını vermiştir. Bizde hem inancımıza göre hem değerlerimize göre hem yasalarımıza göre kadınımız her şeyin önündedir ve önünde olmaya devam edecektir." diye konuştu.

Adan, Türkiye'nin zorda olduğunu, MHP'nin kurulduğu günden bugüne memleket meselesi olduğunda hiçbir hesap yapmadan bu milletin birliği, geleceği için hayatını koyan bir siyasi geleneğe sahip olduğunu vurguladı.

MHP'nin tek hesabının devletin yüceliği, milletin birliği olduğunu ifade eden Adan, şunları kaydetti:

"MHP her zaman istiklal mücadelesi veren Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ruhunu her zaman dikkate alarak Türkiye'yi kucaklamıştır. Tarihin kendisine yüklediği büyük bir sorumlulukla, coğrafyasından kaynaklanan problemleri en yüksek seviyede idrak eden, Türk milletinin bu coğrafyada bağımsız ve hür yaşaması noktasındaki iradenin neye dayalı olduğu bilinciyle siyaset yapan MHP bizim, sizin, bu ülkeyi seven herkesin, MHP liderinin ne söylediğini, MHP'nin ne yapmak istediğini kapı kapı dolaşarak anlatmak mecburiyetimiz var. Çözüm buradadır. Holding patronlarının kapısında bekleyerek Türkiye'yi daha bağımsız yapma imkanı yoktur. Afrin'de şehit verdiğimiz süreçte bile, oradaki savaşa karşı çıkan ki Afrin Türk milletinin oksijen kaynağıdır. Afrin biterse, Afrin yok olursa oksijenimiz biter, yaşama hakkımızı kaybederiz. Orada askerimiz şehit olurken, askerimizi suçlayan aydın geçinenlere bakmayınız, holdinglere bakmayınız, medyanın sahtekarlarına bakmayınız. Siz, biz el ele dolaştığımızda, birbirimizi ikna ettiğimizde burada yüreğini koyan hanımlarımızla bağımsız, onurlu, bütün dünyaya meydan okuyan Türkiye'yi inşa edebiliriz. İşte MHP önce Allah'a sonra size inanan bir siyasi harekettir. Coğrafyamız yanıyor. Bugün medeni diye kendini ifade eden ülkeler, Irak'ı yaktılar, Suriye'yi yaktılar ve burada ifade etmekten çekindiğim ahlaksızlıklara öncülük yaptılar. Sadece Irak'ta Amerikan conilerinin ırzına zorla musallat olduğu 30-35 bin genç kızımız intihar etti. Ne iffet tanıyorlar, ne namus tanıyorlar. Ama bugün Afrin'de Türk askeri adalete öncülük yapıyor. Afrin'e gittiği zaman her kesimden, her mezhepten, her cinsten insanın askerimizi kucaklayıp büyük bir sevinç içerisinde."

Adan, MHP güçlendiği zaman insanların işsiz kalmayacağını, Türkiye'de herkesin adaletli yaşayacağını söyledi.

Adan, tören sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınların her zaman kutsal kabul edildiğini belirterek, "Zaman zaman çok kötü şeylere şahit oluyoruz. 15 yaş altı çocukların hamileliğinden bahsediliyor. Gerçekten milletimize yakışmayan durumlardır. Devlet görevlilerinin biraz daha dikkatli çalışmasında, bu işleri takip etmesinde, bunlara müsaade etmemesinde büyük yarar vardır." şeklinde konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı hakkında da açıklamalar yapan Adan, şöyle devam etti:

"Afrin'de şehit verirken muhalefet partilerinin ve bir kısım aydının milletimizi inciten tutumunu protesto ediyoruz. Afrin'i, sınırlarımızı ihmal ederseniz, İstanbul'u da Ankara'yı da koruyamazsınız. Bugün Türk milleti Afrin'de verilen mücadelenin yanında yer almalıdır. CHP'nin zaman zaman yaptığı, özellikle yabancıların da yaptığı propagandaya denk ifadeleri milletimizi incitmektedir. Türkiye'deki bütün aydınların, siyasi partilerin bugün Türk milletinin içinde bulunduğu sıkıntının kavranması ve dışarıda verdiğimiz mücadelenin yanında olması gerekir. ABD, bu coğrafyaya ihanet etmiştir. PKK'nın aynısı olan terör örgütüne silah vermeye devam etmektedir. Bu silahları niye veriyorlar? Biz bir NATO ülkesiyiz. NATO ülkesinin sınırlarını NATO korur. Fakat kendileri NATO'dan bağımsız sınırları koruyacağız diye birilerini silahlandırdıklarını ifade ettiler, sonra bundan vazgeçtiler. En son Amerikan sözcüsü PKK'ya nasıl yardım ettiğini ifade etti. Türk milletine sesleniyorum, PKK'ya silah verildiği bir dönemde milli birlik içinde, beraberlik içinde devletin yanında yer almayacağız da ne zaman yer alacağız?"

Konuşmanın ardından MHP Bayrampaşa Kadın Kolları Başkanlığı'na üye olan 650 kadına, parti rozeti takıldı.

Törene, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, il ve ilçe başkanı ile kadın kolları üyeleri katıldı.
Kaynak: AA