Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ne 'Delta Kafe'

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan, Kızılırmak'ın Karadeniz'e döküldüğü alanın da içinde yer aldığı 56 bin hektarlık Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ne Samsun Büyükşehir Belediyesince doğa tutkunlarının ağırlanacağı "Delta Kafe" yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, hayata geçirilen doğayla uyumlu yollar ve ağaç mekanlarla ziyaretçilerin büyük beğenisini ve dikkatini çeken Kızılırmak Deltası'nda şimdi de kafe inşa edildi.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan, Türkiye'nin uluslararası öneme sahip sulak alanlarından Kızılırmak Deltası'nın tanınırlığı ve gelen turist sayısını artırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kafe, misafirlerini ağırlamak için gün sayıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Delta Kafe"nin yapımının bitirildiğini, bir süre sonra açılışının yapılacağını belirtti.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin dünyanın sayılı güzelliklerinden biri olduğuna işaret eden Yılmaz, "Bu turistik mekanın daha da ilgi çekmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımızın keyif alacağı, mutlu olacağı, sevdikleriyle güzel vakit geçireceği yeni yaşam alanları hazırlıyoruz. Delta Kafe de bu alanlardan biri. Tamamen doğayla uyumlu olarak yapıldı. Amacımız Kuş Cenneti'ne gelen doğaseverlerin dinlenebileceği alan ile ilgili hediyelik eşyaları bulabileceği şirin doğal bir mekan sunmak." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Samsun'un her köşesini aynı kalitede yapılan yatırım ve çalışmalarla değiştirerek gelecek nesillere daha yeşil bir Samsun bırakmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA