Kış Günü Mangal Keyfi

Doğu Anadolu Bölgesinde kış hâkimiyetini sürdürürken, Muş’un Varto ilçesinde ise sıcak havayı fırsat bilen esnaflar iş yerlerinin önünde mangal keyfi yaptı.

Kış Günü Mangal Keyfi
Muş’un Varto ilçesinde bu yıl hava sıcaklığının iyi geçmesi esnafları sevindirdi. Sıcak havayı fırsat bilen ve pikniğe gidemeyen esnaflar, iş yerlerinin önünde mangal keyfi yaptı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Gökhan Aydın, kış günü mangal yaktıklarını belirterek, “Esnafım. Ocak ayının 29’unda havanın bu güzelliğini gördükten sonra değerlendirmek için iş yerimizin önünde mangal yaktık. İşimizin yoğunluğundan dolayı pikniğe çıkamadığımız için kendi iş yerimizin önünde mangalımızı yaktık. Arkadaşlarla beraber burada yemek yiyeceğiz. Burada geçen arkadaşlar da davetlidir. Buyursunlar gelsinler. Bu sene hava çok güzel geçti. Kar yok denecek durumda, ocak ayında sıcak havada mangal yapmışız” dedi.

Esnaf Ersin Aydın ise, bu sene kar olmadığını belirterek, “Ocak ayının 29’undayız. Kar yok. Güzel havadan dolayı bizde dükkânımızın önünde mangal yapmaya çalıştık. Esnaf olduğumuzdan dolayı pikniğe gidemiyoruz. Biz de arkadaşlarla beraber dükkanımızın önünde mangal yaptık” diye konuştu.

Kaynak: İHA