HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Açıklaması

'(İslam dünyası) Bu dağınıklık, bu parçalanmışlık, bu birbirine düşmüşlük hali hiç hayra alamet değil'.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Açıklaması
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İslam dünyasındaki dağınıklık, parçalanmışlık, birbirine düşmüşlük halinin hiç hayra alamet olmadığını söyledi.

Yapıcıoğlu, partisinin Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen İzmir 2. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Önce insan, önce adalet" temasıyla kongre sürecini başlattıklarını, önceliği doğru olmayan kişilerin yanlış teşhis koyacağını ve milletin derdine deva olamayacağını söyledi.

Türkiye'nin gündeminde bugün Afrin'e gerçekleştirilen "Zeytin Dalı Harekatı"nın olduğunu anımsatan Yapıcıoğlu, daha önceki dönemlerde ise gündemin İslam ülkelerindeki karışıklıklar olduğunu belirtti.

Yapıcıoğlu, Suriye'de 7 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle 1 milyona yakın kişinin hayatını kaybettiğini, 25 milyona yakın kişinin de evlerini terk etmek zorunda kaldığını, İslam dünyasında kan aktığını ifade etti.

Zekeriya Yapıcıoğlu, "Bu dağınıklık bu parçalanmışlık bu birbirine düşmüşlük hali, hiç hayra alamet değil. Kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirmezsek bu halin kısa vadede de sona ermesi mümkün görünmüyor. Her şeyin başı adalet, her şey insan için. Her insanın, her insan topluluğunun meselelere bakış açısı okuma şekli vardır. İlk emri 'oku' olan bir dinin mensupları olarak, meseleleri nasıl okuduğumuza son derece dikkat etmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Emperyalistlerin daha önce kendi askerleriyle giderek ülkelerde karışıklık çıkardığını bugün ise durumun değiştiğini kaydeden Yapıcıoğlu, "Şimdiki emperyalistler kendi askerlerini göndermiyorlar artık, onların adlarına savaşacak birilerini buluyorlar. Onlara silahlar gönderiyorlar ve onları yanı başlarında aynı dili konuşan hatta bazen onlarla aynı kıbleye dönen insanları katlettiriyorlar. Artık kendi askerlerinin canı tatlı oldukları için mayınların üzerine başkalarını gönderiyorlar." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA