Edremit ESKK Kooperatifi'nde Kongre Heyecanı

Edremit Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet (ESKK) Kooperatifi’nin 3 yılda bir düzenlenen olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirilirken, mevcut başkan Mustafa Alparslan güven tazeleyerek yeniden seçildi.

Edremit ESKK Kooperatifi'nde Kongre Heyecanı
İlçedeki esnaf ve sanatkarlara kolay kredi imkanları sunan Edremit ESKK Kooperatifi, yoğun bir katılım ile olağan genel kurul toplantısını düzenledi.

Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde yapılan toplantı öncesinde vefat eden esnaf ve sanatkarlar ile şehitler için mevlit okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlanan kongreyi yönetmek için divan kurulu oluşturuldu ve başka bir aday olmadığı için divan kurulu, başkanlık seçiminin açık usul ile gerçekleştirilmesini önerdi. Üyelerin kabul etmesiyle birlikte, başkanlık seçimi açık oylamayla yapıldı. Katılımcı tüm üyelerin oyunu alan mevcut başkan Mustafa Alparslan, yeniden Edremit ESKK Kooperatifi’nin Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Edremit Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası’nın da başkanlık görevini yürüten Mustafa Alparslan, yaptığı teşekkür konuşmasında, “Genel kurulumuzu hayırlısıyla mutlu bir şekilde bitirdik. Kooperatifimizin başarısı ortadadır. Üyelerimize 18 milyon 100 bin lira kadar katkımız oldu. 2014 yılında biz seçimle geldiğimizde finansmanımız 6 milyon liraydı. Ama biz 3 yılda bunu 3 katına çıkarttık. Takip oranımız 19’du ve biz bunu 6.48’e kadar düşürdük. Sadece 2017’deki net karımız 220 bin liradır. Bu başarımız bir ekip çalışmasının ürünüdür. Üyelerimizin destekleri çok yüksektir. Onlar ödemelerini zamanında yapmazlar ise takip oranımız yükselir. Ama durum ortada. Biz esnaf ve sanatkarlar, her daim birlik ve beraberlik içinde, saygı, sevgi ve nezaket ile işlerimizi yürütüyoruz. Bu da bizleri başarıya götürüyor. İzmir ve Balıkesir’deki seçimlerde de aday arkadaşlara şimdiden başarılar diliyoruz. Genel kurulumuza destek veren, katılım sağlayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA