Bakan Arslan Açıklaması 'Kapımıza Gelenlere Kapımızı Açıyorsak Saflığımızdan Değil İnsanlığımızdan'

Hatay’da düzenlen Lojistik ve Ro-Ro Taşımacılığı İstişare Toplantısına katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Kapımıza gelenlere kapımızı açıyorsak saflığımızdan değil insanlığımızdan” dedi.

Bakan Arslan Açıklaması 'Kapımıza Gelenlere Kapımızı Açıyorsak Saflığımızdan Değil İnsanlığımızdan'
Bir otelde düzenlenen Lojistik ve Ro-Ro Taşımacılığı İstişare Toplantısına katılan Lojistik ve Ro-Ro Taşımacılığı İstişare Toplantısında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Bulunduğumuz ülkede birilerinin ülkemizi karıştırmak istemesi, birilerinin coğrafyamıza karıştırmak istemesi adına terör örgütlerinin desteklemesi konusunda diplomatik bütün kanalları deneyerek bunun yanlışını ortaya koymak istedik. Yanlışını ortaya koyduk birileri ikna oldu, birileri inandı ancak ne yazık ki birileri hiç anlamak istemedi. Çünkü anlıyor olsalardı zaten bu yola çıkmaz vardı. Zaten bu bölgede huzuru terör örgütleriyle sağlayacaklarını af buyurun ama istediğimiz kadar saf olalım dönüp bize söylemezlerdi. Eğer terör örgütleri ile DEAŞ’la, PKK ile, YPG ile, Feto ile bu coğrafyada huzuru sağlayacaklarını ifade ediyorlarsa kusura bakmasınlar ama bizi kendileri ile karıştırıyorlar diye bir sonuç çıkarırız” dedi.

Bakan Arslan, “Biz bu coğrafyada bin yıldır kardeşçe yaşamışsak bize kapımıza gelen ister Iraklı ister ondan önceki gün peşmerge, bugün Suriye’de olan komşularımız olsun biz eğer bin yıldır bu coğrafyada kapımıza gelenlere kapımızı açıyorsak saflığımızdan değil insanlığımızdan. İlimizdeki ve kendi ülkemizdeki huzurun komşumuzda da olmasını istememizden kaynaklanıyor. Binlerce kilometre öteden gelip bu coğrafyanın huzurunu bozarken bari yalan söylemesinler. Tarih yaptıkları yanlışlığı bizi saf yerine koyarak biz inandırmaya çalışarak yol almaya çalışmasınlar. Biz onun için diplomatik kanallarla bunu anlatmaya çalıştık ancak ne yazık ki anlamayınca da günün sonunda da dedim ki eğer ülkemizin İstiklal ve İstikbal için ülkemizin bekası için içeride yaptığımız mücadelenin aynısını dışarıda da yapmak gerekirse bunu hiç tereddütsüz yapacağız dedik. Nitekim yaptığımız bu, Fırat Kalkanı Harekatı ile yaptığımız bu, bugün Zeytin Dalı harekatıyla da yapmak istediğimiz bu” ifadelerini kullandı.

“Eğer bizim mücadelemiz komşu ülkelerin insanlarıyla olsaydı tabiri caizse bir gecede süpürür giderdik”

Son bir terörist kalmayacağına kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten Bakan Arslan, “Bu coğrafyanın huzuru için yapıyoruz komşu ülkelerin huzuru için yapıyoruz komşu ülkelerin bütünlüğünün korunması adına yapıyoruz ve yine bunu yaparken oradaki sivillere bir şey olmasın diye o komşu sivil halklar tekrar dönüp kendi köyünde kendi ilçesinde kendi şehrinde yaşayabilirsin diye Mehmetçik canını ortaya koyuyor. Nitekim çukur operasyonlarında da bunu yaptık biz kendi canımız pahasına sivillere bir şey olmaması adına Bu mücadele yapıyoruz yapmaya da devam ediyoruz mücadelemiz tekrar söylüyoruz. Terör örgütleri ile teröristlerle eğer bizim mücadelemiz komşu ülkelerin insanlarıyla olsaydı tabiri caizse bir gecede süpürür giderdik. Bir haftadır kuyumcu titizliğiyle sivillere bir şey olmasın diye Mehmetçik mücadelesine devam ediyor. Dünyanın bunu iyi görmesi iyi anlaması lazım ve bu konuda silahlı kuvvetlerimize Mehmetçiğimize onlarla beraber mücadele veren Özgür Suriye ordusu dahil unsurlara başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA