14. Uluslararası Burhaniye Zeytin Ve Zeytinyağı Hasat Festivali

Festival kapsamında düzenlenen deve güreşleri renkli görüntülere sahne oldu.

14. Uluslararası Burhaniye Zeytin Ve Zeytinyağı Hasat Festivali
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen geleneksel deve güreşleri yoğun ilgi gördü.

Güreş Arenası'nda yapılan etkinlikte Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden Burhaniye'ye gelen 210 deve güreşti. Yaklaşık 10 bin kişinin izlediği güreşler sırasında renkli görüntüler yaşandı.

Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, gazetecilere yaptığı açıklamada, deve güreşlerinin Türk kültüründe yer aldığını ve bunun yaşatılması gerektiğini belirterek, "Kültürel değerlerimizi yaşatma anlamında çok önemli gayretleri olan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal'ı kutluyorum. Hem deve güreşi etkinliklerimiz hem de Kızıklı yağlı güreşlerimiz kültür değerlerimizi yaşatma adına önemli etkinlikler. Bugün de hava çok güzel. Deve güreşlerine çok yoğun bir katılım var." dedi.

Belediye Başkanı Necdet Uysal da deve güreşlerinin 900 yıllık bir Türk geleneği olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Çok keyifli bir organizasyon oldu. Emeği geçenlere, maddi manevi katkı sağlayan kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bunlar bizim birlikteliğimizi güçlendiren, moral motivasyonumuzu artıran etkinliklerdir. Malum ülkemizin içinde bulunduğumuz durumun farkındayız. Mehmetçiklerimizin yanındayız. Dualarımız onlarla. Bugün burada keyifli bir güreş seyrediyoruz ama gözümüz, gönlümüz, kulağımız orada. Dualarımız askerlerimizle."
Kaynak: AA