Zeytin Dalı Harekatı'na Destek Mitingi

Tekirdağ'ın kapaklı ilçesinde Zeytin Dalı Harekatı'na destek için miting düzenlendi.

Eski belediye meydanında düzenlenen miting alanında konuşan Kaymakam Mehmet Yüzer, Türkiye'nin en büyük kara sınırını Suriye ile olduğunu anımsattı.

Terör örgütlerinin Türkiye'yi bölmeye çalıştıklarını ifade eden Yüzer, "Bizim Suriye sınırımız tam 911 kilometre. Yani Hatay - Akdeniz üçgeninden başlayan ve bizim Irak sınırımıza kadar uzanan Türkiye'nin en büyük kara sınırı Suriye sınırıdır. Birileri dünyanın öbür ucunda 10 binlerce kilometre öteden, kimisi batıdan, kimisi kuzeyden Suriye’ye gelmiş. Alfabe de harfleri bitirmiş olan terör örgütlerini maşa tutarak bizi bölmek, parçalamak, kafalarına göre dizayn etmek ve tekrar oluşturmak istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin sivil halkın menfaatini düşünerek hareket ettiğini söyleyen Yüzer, şunları kaydetti:

"Sınırımızın hemen ötesinde bir terör oluşumunun olmasına müsaade etmeyiz deyince ‘Sen niye oraya giriyorsunuz?’ diyorlar. Siz on binlerce kilometre öteden geliyorsunuz, giriyorsunuz, orada operasyon yapıyorsunuz, terör örgütlerini silahlandırıyor da Türkiye'nin milli güvenlik ve menfaatlerini ilgilendiren sınırın biz güvenliğini almayacak mıyız? Türkiye menfaatlerinin korunamayacağı anlaşıldığı için bu operasyonu yapmak zorunda kaldık.

Ordumuz, yedi gün değil, yedi saatte Afrin'i ele geçirecek güçtedir. Fakat oradaki sivil halk Kürt, Türk, Arap fark etmez. Hepsi bizim akrabamız, hepsi bizim canımız. Onların değil ölmesi burnunun dahi kanamasını istemiyoruz."

Miting Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş'ın dua okuması ile sona erdi.

Mitinge AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı İsmail Türker, İlçe Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA