Singapur Havayolları, Londra Ve Hong Kong'A Yenilediği A380 İle Uçacak

Singapur Havayolları, geçtiğimiz Kasım ayında kabin ürünlerini yenileyerek tanıtımını gerçekleştirdiği Airbus A380 ile Londra Ve Hong Kong‘a uçacak.

Singapur Havayolları, Londra Ve Hong Kong'A Yenilediği A380 İle Uçacak
Singapur Havayolları, Londra ve Hong Kong’un yakın zaman önce tanıtılan yeni A380 kabin ürünleriyle donatılan uçağının hizmete sunulacağı diğer noktaları açıkladı.

Havayolu şirketi, 16 Şubat 2018 tarihinden itibaren haftanın Çarşamba, Cuma ve Pazar günlerinde SQ322 sefer sayılı uçuşuyla Singapur-Londra seferleri gerçekleşecek. 17 Şubat-5 Nisan 2018 tarihleri arasında ise SQ305 sefer sayılı Londra-Singapur uçuşları yapılacak. Şirket bünyesine katılan yeni uçağın uçuşlarını ise 7 Nisan 2018 tarihinden itibaren Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günlerinde SQ317 (Londra-Singapur) seferiyle gerçekleştirmesi planlanıyor.

Dünyanın en büyük yolcu uçağı konumundaki yeni Airbus A380’ler, Hong Kong’a 18 Şubat -6 Nisan 2018 tarihleri arasında Salı, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri SQ860 (Singapur-Hong Kong) ve SQ863 (Hong Kong-Singapur) sefer sayılı uçuşlarıyla hizmet verecek. Yeni uçakların 8 Nisan 2018 tarihinden itibaren Salı, Çarşamba, Cuma ve Pazar günlerinde SQ856 (Singapur-Hong Kong) ve SQ861 (Hong Kong-Singapur) seferleriyle uçuş gerçekleştirmesi planlanıyor. Singapur Havayolları’nın yeni kabin ürünleri geçtiğimiz Kasım ayında halka açık olarak tanıtılmış ve Airbus’tan alınan beş yeni A380’in ilkinin tesliminden sonra 18 Aralık 2017 tarihinde ilk kez kullanılmıştı.

Yeni kabin ürünleri mevcut uçaklara da uygulanacak

Yeni kabin ürünleri öncelikle beş yeni A380’de kullanılacak ardından hâlihazırda hizmet veren 14 uçağa bu ürünlerle yenilenecektir. Yeni kabin ürünleri, altısı Suite, 78’i Business Class, 44’ü Premium Economy Class ve 343’ü Economy Class olmak üzere 471 yolcuya koltuk sağlayacak.

SilkAir’den Avustralya uçuşunda bir ilk

Öte yandan, Singapur Havayolları’nın bölgesel kolu olan SilkAir da, yeni bir model olan Boeing 737 MAX 8’i Avustralya’ya uçuran ilk şirket oldu. Singapur-Darwin ve Singapur-Cairns arasında uçuş yapan yolcular artık SilkAir’in yeni uçağı Boeing 737 MAX 8 ile bu hatta seyahat edebilecek. SilkAir, 7 Ocak itibariyle gerçekleştirdiği uçuşla birlikte Boeing 737 MAX 8’i Avusturalya’ya uçuran ilk havayolu şirketi unvanını kazanmış oldu. SilkAir’in MI-801 adlı uçağı, 7 Ocak Pazar günü gerçekleştirdiği uçuşun ardından Avustralya’da su köprüsüyle karşılandı.

“737 MAX 8’i Avustralya’ya tanıtan ilk havayolu şirketi olmaktan gurur duyuyoruz”

MAX 8’in Darwin ve Cairns’e lansmanı hakkında konuşan SilkAir Genel Başkanı Foo Chai Woo, "Yeni Boeing 737 MAX 8’i Avustralya’ya tanıtan ilk havayolu şirketi olmaktan gurur duyuyoruz. Yeni MAX 8, müşterilere yeni ve heyecan verici noktalara ulaşma olanağı sunmamıza yardımcı olurken yeni gelişmelerin önünü açıyor. Uçağın hizmete girmesiyle birlikte, müşterilerimizi MAX 8’in sunduğu kaliteli deneyiminin keyfini çıkarmalarını istiyoruz ve onları uçağa davet etmek için sabırsızlanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

MAX 8 uçağı, filoya ilk kez 30 Ekim 2017 tarihinde Hiroşima Japonya rotasında tanıtılmıştı. MAX 8 uçağı halihazırda Katmandu, Haydarabad ve Bangalore dahil olmak üzere uçuş ağındaki diğer uzun mesafeli noktalarda da kullanılıyor.
Kaynak: İHA