Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Açıklaması

'Temelde bizim bölgemizde birtakım oyunlar planlandığı için, bizler de bu karmaşanın içinde bir yerden bir yere savruluyoruz. Hükümetin 15 yıllık geçmişi olmasına rağmen dünyada meydana gelen hadiseleri doğru anlayabildiğini sanmıyorum'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Temelde bizim bölgemizde birtakım oyunlar planlandığı için, bizler de bu karmaşanın içinde bir yerden bir yere savruluyoruz. Hükümetin 15 yıllık geçmişi olmasına rağmen dünyada meydana gelen hadiseleri doğru anlayabildiğini sanmıyorum." dedi.

Karamollaoğlu, partisinin Osmaniye İl Başkanlığının Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen olağan kongresinde, dünyanın darmadağın bir durumda olduğunu anlattı. Karmaşanın merkezinin Türkiye'nin de bulunduğu bölge olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"Temelde bizim bölgemizde birtakım oyunlar planlandığı için, bizler de bu karmaşanın içinde bir yerden bir yere savruluyoruz. Hükümetin 15 yıllık geçmişi olmasına rağmen dünyada meydana gelen hadiseleri doğru anlayabildiğini sanmıyorum. Siyaset, demokrasi meselelerin rahatlıkla tartışıldığı ortam olmasıyla önemlidir. Tartışamazsak, fikirlerimizi ifade edemezsek, problemlere çözüm bulma imkanımız olmaz. Kutuplaşma ne demek? Birbirimizi dinlememek demek. Bizimle aynı fikirde olmayanları düşman gibi görmek demek. Çare aramama demek."

Karamollaoğlu, terörün sadece silahla çözülecek bir mesele olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Terörle silahla mücadele edersin. Bir yere kadar sorunu çözersin ama iş sadece silahla çözülmez. Bu nedenle 15 yıldır bu hükümet bu sorunu çözemedi. Çözüm süreci denildi, bir süre sonra vazgeçildi. Sen, oradaki insanlara istihdam oluşturmazsan, eğitim götürmezsen, refah seviyelerini yükseltmezsen terörü bitiremezsin. Dertleriyle dertleneceksin. Kucaklamasını bileceksin. Bilmezsen çözemezsin."

Suriye meselesinde Türkiye'nin yanlış bir tutum içinde olduğunu iddia eden Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Sınır dışında bir orduyu sivillere zarar vermeden yürütmek kolay değil. Şimdi diyoruz ki biz bu grubu burada istemiyoruz? Kime diyoruz? ABD'ye. Peki bizi bu duruma kim sürükledi, yine ABD. Biz zamanında 'ABD ve İsrail'le stratejik müttefik olunmaz.' dedik. Dünyaya bakışımız aynı değil bir kere."
Kaynak: AA