Öğrenciler Sınav Steslerini Tasarımla Attı

Geleceğin üniversiteli gençleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinde, sınav kaygılarını tasarımla attı.

Öğrenciler Sınav Steslerini Tasarımla Attı
“Gençlerle Geleceğe Tasarım Günleri” kapsamında İEÜ Çok Amaçlı Salon’da bir araya gelen gençler, atık kağıt, kumaş, kutuları kullanarak, mimarlık, içmimarlık ve çevre tasarımı, endüstriyel tasarım, görsel iletişim tasarımı ile moda ve tekstil tasarımı alanında hayallerini ifade etti.

Üniversite sınavına hazırlanma süreci içinde yaşadıkları kaygı ve stresle başa çıkamadıklarını belirten öğrenciler, tasarım günlerinde umutlarını yansıttı.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Himam Er, sınav sistemi içerisinde öğrencilerin test çözmek üzere bir düzen kurduğunu belirterek, “Öğrencilerimizle bir araya geldiğimizde günlerini nasıl değerlendirdiklerini sorduk. Sınav kaygıları çok fazla ve test çözümüne dayalı günler yaşadıklarını belirttiler. Sınav düşüncesinin kendilerini strese soktuğunu vurguladılar. Tasarım günlerimizde biz de öğrencilerimizin kaygılarından uzaklaşmasını istedik” dedi.



“Geri dönüşümden mutlu kentlere”

Fakülte bünyesindeki öğrenci projelerinden kalan ve geri dönüşebilen atık kağıt, kumaş, kutu, tahta, boya gibi farklı malzemeleri kullandıklarını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Er, öğrencilerin oluşturdukları senaryolarla umutsuzluğun, korkunun olmadığı birer dünya maketi oluşturduklarını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Er, “Öğrencilerimiz günlük tempolarını bir yana bırakarak daha pozitif düşüncelerin içinde yer aldığı birer dünya kurguladı. Bir grup öğrencimiz bir karakter üzerinden giderken başka bir grup kendi şehirlerini oluşturdu. Bu şehirde endişeye, korkuya yer vermediler. Bunu da renklerle tasarımlarıyla aktardılar” diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Er, etkinlikte İçmimarlık ve Çevre Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Didem Kan Kılıç, Görsel İletişim Tasarım Bölümü Araştırma Görevlisi Nermin Sena Özger, Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlisi Ece Küreli, Endüstriyel Tasarım Bölümü Araştırma Görevlisi Deniz Sayar’ın yer aldığını ifade etti.

Kaynak: İHA