Köy Okulları Görevlendirilen Belediyeyle Artık Daha Modern

İçişleri Bakanlığınca KHK kapsamında görevlendirme yapılan Ağrı'nın Doğubayazıt Belediyesi, sömestir tatilinde köy okullarını baştan sona yenileyerek, daha modern hale getiriyor Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Akhan: 'Ekiplerimizin çalışmalarını bitirmesiyle köy okulumuzdaki öğretmen ve öğrencilerimiz ikinci yarıyılda inşallah 'sıcak' bir sürprizle karşılaşacak'.

Köy Okulları Görevlendirilen Belediyeyle Artık Daha Modern
CÜNEYT GÖKSEL İĞDE - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) çerçevesinde görevlendirme yapılan Ağrı'nın Doğubayazıt Belediyesi, sömestir tatilinde fiziki altyapısı yetersiz olan köy okullarını baştan sona yenileyerek, modern bir görünüme kavuşturuyor.

Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan'ın ilçe genelinde başlattığı eğitim seferberliği kapsamında, belediye ekipleri, yarıyıl tatilini fırsat bilip köy çocuklarının daha iyi şartlarda eğitim görebilmesi için köy okullarının fiziki altyapılarını güçlendiriyor.

Bu kapsamda ilçeye bağlı Atabakan ve Kalecik köylerindeki ilkokullarda bakım, onarım çalışmalarını tamamlayan görevliler, Tendürek Dağı eteğindeki Ayrancı Köyü İlkokulunun kalorifer sistemini de yenilemeye başladı.

Görevliler, yarıyıl tatilinde söz konusu okuldaki çalışmaları da tamamlayarak, öğrencilere tatil sonrası sıcak bir ortamda eğitim imkanı sunmak için hummalı bir çalışma yürütüyor.

- "Öğrencilere tatil dönüşü 'sıcak' sürpriz"

Ulaş Akhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin en ücra noktalarına kadar bütün okulların ihtiyaçlarını tespit etmeyi sürdürdüklerini söyledi.

Çalışmaları, kış şartlarının ağır geçtiği bölgelerde devam ettirdiklerini anlatan Akhan, şöyle konuştu:

"Atabakan ve Kalecik köyü ilkokullarımızdaki bakım, onarım çalışmalarımızı çok şükür sorunsuz tamamladık. Bu okullarımızı komple boya badanadan geçirerek eksik malzemelerini tamamladık ve eskiyen, kırık dökük yerlerini tamamen yeniledik. Ekiplerimiz, bugünden itibaren ise ilçemizin Tendürek Dağı eteklerinde yer alan ve eski tesisatı kullanılamaz durumda olduğu için sobayla ısıtılan Ayrancı Köyü İlkokulunun kalorifer tesisatını tamamen yenilemek için çalışma başlattı. Kış mevsiminin ortasındayız ve öğrencilerimiz yarıyıl tatiline girdi. Ekiplerimizin çalışmalarını bitirmesiyle köy okulumuzdaki öğretmen ve öğrencilerimiz ikinci yarıyılda inşallah 'sıcak' bir sürprizle karşılaşacak."

- "Bu fedakarlıklar asla unutulmaz"

Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Talha Onhan ise ikinci yarıyıldan itibaren öğretmen ve öğrencilerin sağlıklı, temiz ve sıcak bir okula kavuşacaklarını söyledi.

Katkılarından dolayı Akhan'a teşekkür eden Onhan, "Öğretmen ve öğrencilerimiz Ayrancı Köyü İlkokulunda soba dumanından çok etkileniyordu. Bu çalışmalarla ikinci yarıyıldan itibaren hepsi sağlıklı ve temiz bir ısıya kavuşacak. Anadolu'nun farklı coğrafyalarından gelen öğretmenlerimiz ve ilçemizin öğrencileri için yapılan bu fedakarlıklar asla unutulmaz." diye konuştu.

Doğubayazıt Belediyesi Şantiye Müdürü İkram Dursun da öğretmen ve öğrencilere sağlıklı ve sıcak bir eğitim ortamı hazırlamak için çalıştıklarını anlattı.

Çalışmalarını okullar açılmadan tamamlayacaklarını aktaran Dursun, "Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin üşümeden, sağlıklı ve sıcak bir ortamda derslerini işlemeleri boynumuzun borcudur. Bizler göreve her zaman hazırız." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA