İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Açıklaması

'Güneyimizde farklı bir devletin kurulması, açık ve net bir biçimde Türkiye’nin parçalanmasını hedeflemektir. Bu harekatın desteklenmesi hem ordunun maneviyatının düzelmesi hem de ordumuzun başarılı olması, ülkemizin geleceği açısından son derece önemlidir'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'ndaki başarının Türkiye'nin geleceği açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 10 kilometrelik iletim hattı ile 9.4 milyon liraya mal edilen Menemen Türkelli'deki arıtma tesisini törenle hizmete açtı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, Ortadoğu’nun petrolünü ve Kafkaslardan Balkanlara kadar uzanan coğrafyanın kontrolünü kendi menfaatleri için ellerinde tutmak isteyen emperyalist devletlerin, sonunda Türkiye’nin parçalanmasını isteyen bir kurgu peşinde olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi Irak’ın ve Suriye’nin bütünlüğünü ve bütün komşu devletlerin bölünmez bütünlüğünü savunarak, bölgede emperyalizmin yeni oyun oynanmasını engellemek durumunda olduğuna işaret eden Kocaoğlu, "Suriye’ye Türkiye Cumhuriyeti ordusunun yaptığı müdahale, bu açıdan son derece önemlidir. Güneyimizde farklı bir devletin kurulması, açık ve net bir biçimde Türkiye’nin parçalanmasını hedeflemektir. Bu harekatın desteklenmesi hem ordunun maneviyatının düzelmesi hem de ordumuzun başarılı olması, ülkemizin geleceği açısından son derece önemlidir." şeklinde konuştu.

Kocaoğlu, şehitlere rahmet, gazilere şifa dileyerek, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak halkın, yerelin temsilcisi olarak ordumuzun yanında olduğumuzun ve desteklediğimizin bir kez daha altını çizmek istiyorum." ifadesini kullandı.
Kaynak: AA