GÜNDEM / 27 Ocak 2018

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kasımpaşa Tüneli'nin açılış töreni ile partisinin Kocaeli Gençlik Kolları İl Kongresi'ne katılacak.

(İstanbul/12.00/Kocaeli/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Kasımpaşa Tüneli ve Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Tuzla Hastanesi ile Okan Üniversitesi Hastanesi Acıbadem Polikliniğinin açılış törenine katılacak.

(İstanbul/12.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince düzenlenen Bilgi ve İletişim Teknolojileri Zirvesi'ne katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı- Görüntülü)

4- Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ve yansımaları takip ediliyor. (Fotoğraflı- Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Valilik, Belediye, BYEGM Basın Merkezini, Çalık Camisi'ni, taziye evini, esnafı ve hastanedeki yaralıları ziyaret edecek.

(Kilis/10.30-15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Merkezefendi ilçe kongresine katılacak, valiliği ziyaret edecek.

(Denizli/14.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, partisinin il teşkilatı ile kahvaltıda buluşacak, belediyeyi ziyaret edecek, 5. Kadın Kolları Olağan Kongresine iştirak edecek.

(Nevşehir/10.00/12.00/13.00) (Fotoğraflı- Görüntülü)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Konya'yı Dinliyoruz programına katılacak, partisinin il başkanlığını ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, "Engelsiz Mekanlar" projesi kapsamında ev ziyaretlerinde bulunacak.

(Konya/09.30-16.30) (Fotoğraflı- Görüntülü)

EKONOMİ

1- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, TKDK Kırsalda Yatırım Buluşmaları'na iştirak edecek, Muhtarlar Derneği'ni ziyaret edecek.

(Şanlıurfa/11.00/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü" çalıştayına ve "Bölgenin Kalkınma Rolü ve Türkiye Ekonomisine Katkısı" programına katılacak.

(Batman/11.00-14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, MÜSİAD tarafından düzenlenen "Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye" konulu toplantıya katılacak.

(İçel/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- İş dünyası temsilcileri ve sendikaların ağırlıkta olduğu sivil toplum kuruluşları heyeti, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan'ı ziyaret edecek, şehit TEDAŞ çalışanı Şahin Elitaş'ın evine taziye ziyaretinde bulunacak, Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu'nu ziyaret edecek ve Cilvegözü Sınır Kapısı'nda temaslarda bulunacak.

(Kilis/10.45/Hatay/13.30/15.30/16.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Sultani Şiirler Aheng-i Hümayun Gala Gecesi"ne katılacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, din görevlileri ile bir araya gelecek ve ziyaretlerde bulunacak.

(Şanlıurfa/10.00/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Süper Lig'in 19. haftasına, Aytemiz Alanyaspor-Bursaspor, Göztepe-Kayserispor, Galatasaray-Osmanlıspor maçlarıyla devam edilecek.

(Antalya/13.30/İzmir/16.00/İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

2- TFF 1. Lig'in 19. haftasına, Elazığspor-Eskişehirspor, Samsunspor-Grandmedical Manisaspor, MKE Ankaragücü-Altınordu karşılaşmalarıyla devam edilecek.

(Elazığ/13.00/Samsun/Ankara/15.30) (Fotoğraflı)

3- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin ikinci yarısı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Eskişehir Basket, Beşiktaş Sompo Japan-Trabzonspor, Muratbey Uşak-Yeşilgiresun Belediyespor, Sakarya Büyükşehir Belediyespor-Demir İnşaat Büyükçekmece maçlarıyla başlayacak.

(İstanbul/13.00/17.00/Uşak/15.15/Sakarya/20.15) (Fotoğraflı)

4- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 16. haftası, Bornova Beckerspor-Fenerbahçe, Beşiktaş-Abdullah Gül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Galatasaray, BOTAŞ-Adana ASKİ, Yakın Doğu Üniversitesi-Canik Belediyespor maçlarıyla başlayacak.

(İzmir/13.00/İstanbul/13.30/14.00/16.00/Ankara/14.00) (Fotoğraflı)

5- Voleybol Efeler Ligi'nin 16. haftası, Ziraat Bankası-Maliye Piyango, Jeopark Kula Belediyespor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, İnegöl Belediyespor-Galatasaray HDI Sigorta, Afyon Belediyesi Yüntaş-Arkas Spor, Halkbank-Fenerbahçe maçlarıyla başlayacak.

(Ankara/Manisa/14.00/Bursa/15.30/Afyonkarahisar/Ankara/17.00) (Fotoğraflı)

6- Hentbolda Erkekler ve Kadınlar Süper Liglerine 15. hafta maçlarıyla devam edilecek.

7- TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 19. hafta maçları başlayacak.

8- Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta tek kadınlar finalinde Rumen Simona Halep ile Danimarkalı Caroline Wozniacki karşı karşıya gelecek.

(Melbourne/11.30) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- "Bunlar beyinleri yıkanmış mankurtlar"

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman:

- "(PYD/PKK'nın ibadethaneleri hedef alması) Bunlarda inanç yok, iman yok, yurt sevgisi yok, düşmanlık var. Bunlar beyinleri yıkanmış mankurtlar"

- "(Zeytin Dalı Harekatı) Çok tutarlı bir faaliyet, harekat içerisindeyiz, inşallah muvaffak olacağız. Bu hususta tüm millet bir bütün halindeyiz"

(Volkan Kaşik/Kahramanmaraş)

2- Amatör spora vergi iadesi yoluyla destek geliyor

- Maliye Bakanı Naci Ağbal:

- "Spor kulüplerinin sporculara ödedikleri ücretler üzerinden gelir vergisi stopajı oluşuyor. Önerimiz şu, spor kulüplerimiz, sporcular üzerinden yaptığı gelir stopaj vergilerini vergi dairesine beyan etsinler, süresinde ödesinler, sonra biz de ödedikleri vergiyi amatör spor branşlarının harcamalarında kullanmaları için iade edelim"

- "Böylelikle kulüplerimizin amatör spor kapsamındaki harcamalarına vergi iadesi yoluyla bir destek verelim"

- "Ben kulüplere söyledim, 'Biz bütçe disiplini uyguluyoruz, ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz.' Dolayısıyla devlet bütçesini böyle yapabiliyorsak, siz de kulüpler olarak bütçelerinizi bu anlayışla yönetmeniz gerekir"

(Merve Özlem Çakır/Ankara)

3- Türkiye'den Somali'ye ilkleri yaşatan proje

- TİKA ile İHH İnsani Yardım Vakfı işbirliğinde açılan Somali Uygulamalı Tarım Okulu, ülkeye tarım alanında ilkleri yaşattı

- Modern tarım tekniklerinin öğretildiği okulun uygulama bahçesinde, Somali'de ilk kez kavun, salatalık, patlıcan, fasulye ve sırık domates çeşitleri başarıyla yetiştirildi

- Deneme üretimleri tamamlandığında tarım havzalarına ekimi yapılacak tarım ürünleriyle Somali'de kıtlığın ortadan kaldırılmasına katkı sağlanması hedefleniyor

- TİKA Mogadişu Program Koordinatörü Galip Yılmaz:

- "Somali'ye kavunu Türkler getirdi. Salatalığı TİKA getirdi. Burada patlıcanı ilk kez yetiştirdik. Patlıcanı ilk ürettiğimizde insanlar sanki uzaydan bir varlık gelmiş gibi garip bir şekilde incelemeye başladılar"

(Sinan Uslu/Mogadişu)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA