Frankfurt Başkonsolosluğunun '2. Eğitim Fuarı'

Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosluğu himayesinde faaliyet gösteren TürkAlman Eğitim Platformunun öncülüğünde düzenlenen fuarın ana teması mesleki eğitim olarak belirlendi Başkonsolos Karartı: 'Başkonsolosluğumuzun gündeminde eğitim konusu öncelikli bir yer tutuyor. Zira toplumumuzun bugününü ve geleceğini etkileyen önemli konu başlıklarından biri eğitimdir'

Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosluğunun çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlediği "2. Eğitim Fuarı" başladı.

Başkonsolosluk himayesinde faaliyet gösteren Türk-Alman Eğitim Platformunun öncülüğünde ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen fuarın ana teması mesleki eğitim olarak belirlendi.

Frankfurt Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde (Fachhochschule) gerçekleştirilen fuara, Başkonsolos Burak Karartı, Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann, Frankfurt Eğitim Ataşesi Bora Başaran ve İşçi sosyal yardım kuruluşu AWO Genel Başkanı Jürgen Richter de katıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası (İHK), Türk Hava Yolları, Ziraat Bankası, KT Bank, İş Kurumu (Jobcenter) ve Fraport gibi kurumların da aralarında bulunduğu çeşitli şirket ve kuruluşlar tarafından açılan stantlarda katılımcılar, yetkililerden bilgi alırken, staj başvurusu yapma imkanı da buldu.

Atölye çalışmalarının da yer aldığı fuarda ayrıca çeşitli uzmanlar meslek eğitimi konusunda sunum yaptı ve katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Fuarın açılışında konuşan Başkonsolos Karartı, Başkonsolosluğun gündeminde eğitim konusunun öncelikli bir yer tuttuğunu belirterek, "Zira toplumumuzun bugününü ve geleceğini etkileyen önemli konu başlıklarından biri eğitimdir. Çocuklarımızın, gençlerimizin istekleri ve kabiliyetleri doğrultusunda iyi bir eğitim alarak, içinde yaşadıkları bu ülkenin refahına ve gelişmesine katkı sağlayacak, sorumluluk sahibi, öz güvenli ve başarılı bireyler olarak yetişmesi en büyük arzumuzdur." dedi.

Türk kökenli gençlerin eğitim süreçleriyle ilgili istatistiklerin bu alanda daha fazla gayret gösterilmesi gerektiğini ortaya koyduğunu vurgulayan Karartı, "Almanya’daki öğrenciler arasında lise bitirme sınavı olan "Abitur"u yapıp üniversiteye kaydolanların oranı genelde yüzde 57 ve yabancı kökenli öğrencilerde yüzde 28 iken, bu oran Türk öğrenciler açısından yüzde 14'tür." diye konuştu.

- "Gençlerimiz, çeşitli zorluklarla karşılaşıyor"

Karartı, meslek eğitimine yönelen Türk kökenli gençlerin sayısının daha fazla olduğunu tahmin ettiklerini, bu alana yönelen gençlerin de eğitim yeri bulma ve eğitimlerini tamamladıktan sonra iş yeri bulma gibi hususlarda çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını dile getirdi.

Bu noktadan hareketle, bu yılki fuarın ana temasının meslek eğitimi olarak belirlendiğini aktaran Karartı, fuarda yapılacak sunumlar sayesinde Rhein-Main bölgesindeki meslek okulları, bu okullardaki eğitim sistemi, ağırlık konuları ve mezuniyet sonrasındaki fırsatlar hakkında gençlerin ve ailelerinin yararlı bilgiler edinebileceklerini sözlerine ekledi.

Peter Feldmann ise fuarın önemine işaret ederek, fuarın düzenlenmesinde katkısı olanlara teşekkür etti.

Ailelere mesleki eğitim konusunda öğrencilere destek olma ve doğru rehberlik yapma konusunda tavsiyelerde bulunan Feldmann, bunun gençlerin iş hayatında oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Bugün sona erecek fuar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA