Ergeneli Askerler Önce Şehitliğe Sonra Kışlaya Gitti

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde askere gidecek gençler için tören düzenledi. Alınlarına kesilen adak kanı sürülen gençler önce şehitliği ziyaret etti ardından da kışlalarının yolunu tuttu. Mehmetçikler dualarla uğurlandı.

Ergeneli Askerler Önce Şehitliğe Sonra Kışlaya Gitti
Doğumdan ölüme kadar Ergene’de yaşayan herkesin yanında olan Ergene Belediyesi ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ilçenin Velimeşe Mahallesi’nde askere gidecek olan gençler için tören düzenledi.

Geleneklerin yaşatıldığı asker uğurlaması kapsamında mahalle meydanında toplanan asker adaylarının vatani görevlerini yerine getirerek sağ salim ailelerine kavuşmaları için kesilen kurbanın kanı gençlerin alınlarına sürüldü. Daha sonra Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in de katıldığı törenle Velimeşe Şehitliği’ni ziyaret ederek dualar eden asker adayları daha sonra mahalle meydanında toplanan vatandaşlar tarafından dualarla vatani görevlerini yerine getirecekleri kışlalara yolcu edildi.

Ergene’den vatani görevlerini yerine getirmek üzere ayrılan tüm gençlerle tek tek vedalaşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel gençlerin yeniden sevdiklerine kavuşmaları temennisinde bulundu.

Ergene’nin sevgi kenti olduğunun altını çizen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Biz Ergene Belediyesi olarak ilçemizde dünyaya gözlerini açan bebeğin de erkekliğe ilk adımlarını atan çocukların da yeni bir yuva kurarak dünya evine giren gençlerin de vatani görevlerini yapmak üzere ilçemizden ayrılan hemşehrilerimizin de her zaman yanındayız. Asker adaylarımızı dualarla uğurladık. Vatani görevlerini yerine getirip sağ salim aramıza dönmelerini diledik" dedi.

Ergene Belediyesi tarafından gerçekleştirilen asker uğurlama programına Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in yanı sıra Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli, Velimeşe Mahallesi Muhtarı Mehmet Erkul, Ergene Belediyesinin Velimeşe Mahalesi’nden seçilen meclis üyeleri Hasan Demirkol, Musa Demirkol ve asker adaylarının aileleri ile mahalle sakinleri katıldı.

Kaynak: İHA