Belçikalı Ataşeden İTSO'ya Ziyaret

Belçika’nın İstanbul Başkonsolosluğu Ekonomi Ataşesi Eric J. D. Bletard, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette, Belçika ile İnegöl’ün ekonomik ilişkilerinin artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Belçikalı Ataşeden İTSO'ya Ziyaret
Konuk ekonomi ataşenin ziyaretinde, İTSO Başkanı Metin Anıl, İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer ve yönetim kurulu üyeleri yer aldı. Ziyarette, İnegöl ile Belçika arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için atılması gereken adımların yanı sıra, İnegöllü firmaların Belçika’da yatırım yapması, ticari bağlantıların daha güçlü yürütülmesi için şube açılması konuları da gündeme geldi. Başkan Anıl, konuk ataşeye İnegöl’ün ekonomik yapısı konusunda da bilgiler aktardı.

İnegöl’ün ekonomik gücüne hayran kalan Belçika İstanbul Başkonsolosluğu Ekonomi Ataşesi Eric J.D. Bletard, özellikle mobilya sektöründe öne çıkan İnegöl ile ticari işbirliğinin daha da geliştirilmesi için çaba göstereceğini söyledi.

Bletard, İnegöl ziyaretinde İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Can’a ait Canmaksan Makina farikasını da gezerek incelemelerde bulundu.

Ziyaretle ilgili değerlendirme yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl’ün ekonomisinin geliştirilmesinde lokomotif rol oynayan İTSO olarak, başta Avrupa olmak üzere dünyadaki tüm ülkelerle ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için her türlü adımı attıklarını söyledi.

İnegöl’ün yaklaşık 1 milyar dolarlık ihracatıyla Türkiye ekonomisine katkı veren güzide bir ilçe olduğunu kaydeden Anıl, özellikle mobilya sektöründe kazanılan ekonomik kültürün, bu alanda ilçeyi öne çıkardığını ifade etti.

Küresel pazardan pay kapabilmek, dünya liginde yarışabilmek için liberal ekonominin gereklerini yerine getirmek zorunda olduklarını vurgulayan Anıl, İTSO olarak üyelerinin teknolojik gelişiminden, kalifiye eleman istihdamına kadar her alanda en iyi yerde olmasını istediklerini söyledi.

Anıl, ticari ilişkilerin geliştirilmesinin küresel ekonomin önemli bir parçası olduğunu belirterek, “Avrupa, hem Türkiye için hem İnegöl için en önemli pazarlardan biri. Belçika ile de iyi ilişkiler kurmak, İnegöllü firmaların orada yatırım yaparak, ofis açarak pazarda daha etkin rol alması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu açıdan baktığımızda Belçikalı ekonomi ataşesiyle son derece yararlı bir görüşme gerçekleştirdiğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA