Balıkesir'de Deve Güzellik Yarışması Yapıldı

14 devenin katıldığı yarışmada Yargıtay Başkanı Cirit'in kardeşine ait 'Baba SelçukYargıtay' adlı deve birinci seçildi.

Burhaniye ilçesinde bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali'nde güreşecek develer için güzellik yarışması düzenlendi.

Burhaniye Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen yarışmasına katılan 14 deve "en süslü deve" olmak için podyuma çıktı.

Jüri üyeleri, sahipleri ve bakıcıları eşliğinde podyuma çıkan develere havutları, süsleri, baş yularları ve zillerine göre puan verdi.

Değerlendirme sonucunda Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in kardeşi Ethem Cirit'e ait "Baba Selçuk-Yargıtay" adlı deve 58 puanla birinci seçildi. Hasan Bayram'a ait "Bayramoğlu Şah" isimli deve 56 puanla ikinci, Mahir Ersezen'in "Solotürk" adlı devesi ise 54 puan alarak üçüncü oldu.

Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal, birinci olan devenin altın havan ödülünü Yargıtay Başkanı Cirit'in 2015'te yaşamını yitiren kardeşi Selçuk Cirit'in oğlu Fatih Cirit'e verdi.

Deve sahibi Ethem Cirit, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Burhaniye deve güreşlerinde daha önceki senelerde böyle bir etkinlik olmuyordu. Deve güzellik yarışmasının bu sene ilkini yaptık. Bizim devemiz de birinci oldu. Seçimler adaletli bir şekilde yapıldı. Mutluyuz, sevinçliyiz. Pazar günkü deve güreşlerine de herkesi davet ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA